מערכת ONE
|
![רודריגו והארי קיין (רויטרס)](https://photo.one.co.il/Image/GG/7,1/1787008.webp?width=700)
רודריגו והארי קיין (רויטרס)
איזה ערב דרמטי סיפק לנו מחזור הסיום של שלב הליגה בליגת האלופות, שבשנתו הראשונה בפורמט החדש, עושה רושם שמוכיח את עצמו בגדול, לפחות עד עכשיו.
ריאל מדריד ובאיירן מינכן, שידעו מראש שסיכוייהן לסיים בין שמונה הראשונות ולזכות בכרטיס האוטומטי לשמינית הגמר נמוכים, עשו את המוטל עליהן. הבלאנקוס ניצחו 0:3 את ברסט בצרפת, בעוד שהבווארים לא התקשתה עם עם 1:3 על סלובן ברטיסלבה, מה שקבע שהן סיימו עם אותו מאזן בדיוק.
גם ריאל וגם באיירן סיימו את שלב הליגה עם מאזן של חמישה ניצחונות ושלושה הפסדים, ללא תוצאות תיקו, ואפילו בהפרש שערים זהה של 12:20. אז למה בכל זאת ריאל סיימה במקום ה-11 ובאיירן במקום ה-12? הרי שההסבר לכך נעוץ בשובר השוויון החמישי (!) של אופ”א.
על פי התקנון, במקרה של מספר נקודות זהה, שובר השוויון הראשון הוא כמובן הפרש שערים, כאשר הבא אחריו הוא מספר שערי הזכות. במקרה ששני הראשונים זהים, הולכים למספר שערי החוץ שכל קבוצה הבקיעה, אך גם כאן ריאל ובאיירן שוות עם 6 שערי חוץ כל אחת.
שובר השוויון הבא הוא מספר הניצחונות שגם כן שווה כאמור, כאשר ריאל הצליחה להעפיל על באיירן רק בשובר השוויון החמישי – ניצחונות החוץ – שכן לריאל מדריד יש שניים כאלה, בעוד שלבאיירן אחד בלבד.
אגב, אם גם במקרה הזה היה מתקבל שוויון, שובר השוויון הבא היה מספר הנקודות שצברו היריבות של כל קבוצה במהלך שלב הליגה. שם, ריאל מובילה גם כן 92-98. לאחר מכן, סכום הפרשי השערים של כלל היריבות, לאחר מכן מספר שערי הזכות שהבקיעו היריבות, ואז כמות הכרטיסים הצהובים והאדומים ולבסוף, אם התקבל שוויון בכל תשעת הפרמטרים הראשונים, דירוג המועדונים באופ”א הוא זה שיקבע.