גביע העולם למועדונים הראשון אי פעם שהורחב ל-32 קבוצות הסתיים בתחושות חיוביות מבחינת פיפ"א, אך גם עם לא מעט בעיות שמחייבות תיקון. קריסת לוח הזמנים, החום הכבד, שיטת ההעפלה והבחירה של המדינה שתארח את המהדורה הבאה, כל אלה יעלו כעת לדיון.
העימות בין ארגוני השחקנים חושף בעיה יסודית שדורשת טיפול מיידי. אמנם הכדורגל למועדונים תחת חסות פיפ"א מהווה אחוז קטן מסך כל המשחקים, אך מספיק כדי להדליק נורות אזהרה, פשוט אין כמעט זמן למנוחה.
המועדונים, מצידם, היו מרוצים מאוד מהעוגה הכלכלית שחילקו ביניהם, מיליארד אירו בסך הכל. בקרב החוגים החזקים ביותר אפילו עלה הרעיון לקיים את גביע העולם למועדונים פעם בשנתיים. נכון לעכשיו, פיפ"א אישרה שהמהדורה הבאה תיערך רק בשנת 2029, אך האפשרות לשנות את התדירות נבחנת ברצינות.
דונאלד טראמפ וג'אני אינפנטינו (רויטרס)גם שינוי בשיטת ההעפלה אינו נשלל: ייתכן שיוקצה מקום לפלייאוף מוקדם עבור מועדונים חזקים שלא עלו לפי השיטה הנוכחית. כך קרה למשל עם ברצלונה, ליברפול ומנצ’סטר יונייטד, שנותרו מחוץ לטורניר. אחת האפשרויות שנשקלות היא לקיים משחקי פלייאוף מוקדמים בדומה לאלה שהתקיימו השנה בין לוס אנג’לס FC לאמריקה, או אפילו לשנות את מגבלת מספר הקבוצות לכל מדינה, מגבלה שפגעה למשל בברצלונה והיטיבה עם קבוצות כמו זלצבורג.
בעיה גדולה נוספת
המדינה המארחת הבאה, שתיבחר למהדורת 2029, מהווה אתגר משמעותי נוסף: פיפ"א נמשכת לאופציה של קיום הטורניר בקטאר, בזכות התשתיות המוכנות וההשפעה הרבה של נאסר אל חלאיפי, נשיא איגוד מועדוני הכדורגל האירופי (ECA). במקרה כזה יהיה צורך להעביר את הטורניר לחורף, מה שיוביל שוב לשיבוש בלוח השנה של הקבוצות, כפי שקרה במונדיאל 2022. גם ברזיל, ספרד, מרוקו וארצות הברית הביעו עניין באירוח. ג'אני אינפנטינו אף העלה את הרעיון להשתמש באצטדיונים מקורים כדי להתמודד עם החום, שהוא בעיה רלוונטית בכל המדינות הללו בתקופת הטורניר.
פאלמר מקבל מטראמפ ואינפנטינו את תואר שחקן הטורניר (רויטרס)לסיכום, הטורניר עבר את "מבחן הפיילוט" עם ממוצע של למעלה מ-40,000 צופים למשחק, נתוני צפייה טלוויזיוניים טובים ברחבי העולם, והשפעה כלכלית מוערכת של 1.78 מיליארד אירו, 26 מיליון אירו למשחק. מדובר בטורניר שנועד להישאר, כל עוד המלחמה השקטה בין ארגוני הכדורגל, פיפ"א, אופ"א, FIFPRO, הליגות השונות ועוד, לא תטרפד את ההמשך.