באליפות אירופה מתכוונים לאכוף את החוק שרק לקפטנים מותר לדבר עם השופטים. אופ”א הודיעה היום (שלישי) באופן רשמי כי ביורו הקרוב, שיתחיל ב-14 ביוני בגרמניה, יאכפו את החוק ורק הקפטנים של הנבחרות יורשו למחות על החלטות השיפוט בפניו של השופט הראשי במהלך המשחקים, כל שחקן אחר שיעשה זאת יספוג צהוב.
רוברטו רוזטי, שופט איטלקי בכיר בעבר ויו”ר ועדת השופטים באופ"א כיום, פנה במכתב אל כל הנבחרות לקראת היורו הקרוב ובו הסביר את ההחלטה. “להיות שופט בכדורגל המודרני זה מאוד קשה. השופטים מקבלים בין 200 ל-250 החלטות במשחק, ממוצע של אחת כל 22 שניות, במצבים קשים ולפעמים שנויים במחלוקת, תחת בלחץ עצום", כתב רוזטי.
יו”ר ועדת השיפוט המשיך: “כל החלטה נבחנת מזוויות שונות על ידי מבינים ואוהדים. אנחנו רוצים שופטים עם אישיות חזקה שמקבלים החלטות שאולי לא פופולריות, אבל אנחנו גם רוצים שהם יהיו פתוחים ויסבירו מה הוביל אותם לעשות בחירות נחרצות. הם מקבלים הרבה מידע מה-VAR, ואנחנו מוכנים לדבר ולשתף כמה שיותר פרטים עם שחקנים ומאמנים כדי להסביר למה התקבלה החלטה מסוימת”.
“ההתנהגות של שחקנים ומאמנים תמיד הייתה מפתח בכדורגל. אי אפשר להסביר החלטה ל-22 שחקנים סביבך. זה עלול להוביל להפרעה בתקשורת. כולם מאמינים שזה מזיק לתדמית הכדורגל. ברור שחלק מההחלטות תמיד יידונו. עם זאת, בניסיון לשפר את הסטטוס קוו, אנו באופ"א רוצים שהשופטים יסבירו את החלטותיהם לכל הנבחרות המעורבות ביורו 2024”.
כאן מגיע החלק הגדול במכתב של רוזטי: “איך נעשה זאת? הרעיון פשוט - אנו מבקשים מכל הנבחרות לוודא שהקפטן שלהן הוא השחקן היחיד שמדבר עם השופט. אנו מבקשים מהקפטנים לוודא שחבריהם לנבחרת לא יתנפלו לעבר השופט ויקיפו אותו, ויאפשרו שיחות ישירות על מנת שההחלטה תועבר בזמן ובצורה מכובדת”.
רוזטי הדגיש: “חשוב לציין, אנחנו רוצים שרק הקפטן שרוצה לדון בהחלטה יוכל לפנות לשופט. באחריות הקפטן להבטיח שחבריו לקבוצה יכבדו את השופט, ישמרו מרחק ולא יקיפו אותו. כל שחקן שמתעלם מתפקיד הקפטן שלו ו/או שניגש לשופט כשהוא מראה כל סימן של חוסר כבוד או התנגדות יקבל כרטיס צהוב. ברור שאם הקפטן הוא שוער, יצטרך להיות שחקן שדה מועמד שיוכל למלא את התפקיד הזה אם התקרית תתרחש בקצה הנגדי של המגרש”.
”נעודד שופטים להיות פתוחים לדיונים שלהם עם הקפטנים כדי לטפח אווירה בריאה בין כל הצדדים. זה יאפשר להם לבנות אמון עם שחקנים ולהראות את סוג המנהיגות הנדרשת משופטים מודרניים בפעולה. צוות מומחי השיפוט של אופ"א ייפגש עם כל אחת מ-24 הנבחרות כדי לדון בכך בפירוט נוסף ולחלוק את המידע הזה עם שחקנים”.
“אימוץ הגישה הזו יוביל לעלייה באיכות השיפוט הגבוהה ממילא בתחרויות שלנו, ויוביל למשחקים טובים יותר עבור השחקנים והאוהדים במהלך הטורניר. אם נצליח לאפשר דיאלוג בונה בין השופט לקפטן, כולם ירוויחו, ונשאיר מורשת חיובית לעתיד של המשחק המדהים הזה שכולנו אוהבים”, סיכם רוזטי במכתבו.