המשלחת הישראלית לקונגרס פיפ”א שמתקיים בבחריין עמדה היום (חמישי) ביעדה. הניסיון של ההתאחדות הפלסטינית להעלות להצבעה החלטה שמטרתה להפסיק הפעילות של שש הקבוצות הפועלות מעבר לקו הירוק (אליצור עירוני יהודה, הפועל אורנית, הפועל בקעת הירדן, בית”ר עירוני אריאל, בית”ר גבעת זאב ובית”ר מעלה אדומים) לא צלח.
73 אחוזים (138 מדינות) הצביעו בעד דחיית ההצעה הפלסטינית ולאפשר ארכה עד מרץ 2018 להמשך הניסיונות למצוא פתרונות מוסכמים. 27 אחוזים (50) הצביעו נגד הדחייה. מי שייצג את ישראל ואף עלה לנאום הוא יו”ר ההתאחדות לכדורגל, עופר עיני, שעלה לשידור בתכנית הספורט של ישראל בשיתוף ONE.
עופר, היו רגעים שחשבת שעומדים להצביע נגדנו?
“קודם כל אני רוצה לנצל את ההזדמנות להודות לנשיא אופ”א שנתן לנו רוח גבית לכל אורך הדרך, עשינו מהלך בקנסל (מועצה) של פיפ”א והבאנו לכך שאפילו נשיא ההתאחדות האסייתית, שהפלשתינים שייכים אליה, הצביע בעד אי הצבעה על הסעיף הזה. ג’יבריל הלך פה עד הסוף אבל אין ספק שהשלב היחידי שממש חששתי היה רגע ההצבעה כי בסופו של דבר זה מתחיל מ-0:0 ואתה אף פעם לא יודע איך זה נגמר”.
עד כמה מה שרג’וב מנסה באמת קשור לכדורגל, עד כמה אכפת לו?
“כל הפעילות של ג’יבריל לאורך כל הדרך, מטרתה היא לקבע גבולות גאוגרפיים דרך הכדורגל, הוא לוקח סוגיה גאוגרפית שנמצאת בין המדינות ומביא אותה לפיפ”א כדי שזו תקבע דברים כאלה. אין קשר לכדורגל ואני שומע את הדעות בפיפ”א, רוב האנשים חושבים כך ונמצאים במקום הזה. היה פה שני הישגים מרכזיים. 1 - שהצלחנו לסכל את המשימה הזו 2 - שהנושא עבר מהנושא לקנסל, כלומר לאנשים שחושבים נטו כדורגל ואני מקווה ששם תתקבל החלטה שתובא נטו לקונגרס ואני מקווה ששם תתקבל החלטה סופית לטובתנו”.
אמרו שמאז שאבי לוזון עזב את הוועד הפועל של אופ”א אנחנו בצרות, והנה אתה הגעת גם כן לקשר מצוין אם נשיא אופ”א
“אני ברמה האישית הייתי מהגרעין הראשון של התומכים בו, הוא איש ראוי והוכיח הפעם שהוא גם מנהיג. הוא הוביל את זה באופן נחרץ מאוד ולא נתן אופציה להצבעה. היו שם דברים מאוד חזקים מצדו. אני חושב שמדינת ישראל והתאחדות הישראלית חייבת לו הרבה”.
היית לבד או שקיבלת עזרה גם ממשרדי הממשלה?
“היה פה מהלך פוליטי מצד הפלסטינים ואין ספק שכל הגורמים סייעו לנו לאורך כל הדרך, כי הבעיה היא לא רק של הכדורגל. היא אולי התחילה מהכדורגל, אך היא בעיה מדינית שהייתה יכולה להתפתח לכדור שלג גדול יותר”.
היו מדינות ערביות שהצביעו לטובת ישראל או שכולן היו נגדנו?
“לא ראינו מי הצביע לטובתנו ומי נגדנו, אבל אני חושב שהיו מדינות ערביות, אולי בחריין, שהיו איתנו. בחריין הצביעו בקנסל שלא תהיה הצבעה אז קשה לי להאמין שבקונגרס הצביעו הפוך”.
מתי פיפ”א תבין שמדובר בצעד פוליטי שמנוע מתוך שנאה ואין קשר לכדורגל?
“לדעתי הם מבינים את זה, על פי תקנון פיפ”א כל התאחדות רשאית להעלות כמעט כל נושא לסדר היום. בקונגרס הקודם העברנו החלטה שאף התאחדות לא יכולה להציע להדיח התאחדות אחרת אלה רק הקנסל. ג’יבריל התחכם, הגיש הצעה שבמהותה הצעה פוליטית והמשמעות שלה בעקיפין היא הדחה של מדינת ישראל. אנשי פיפ”א הבינו את זה והסברנו להם את המשמעות. הם לא רוצים להיות בצד של אלה שגרמו להדחת ישראל מפיפ”א. אני מעריך שב-2018 תהיה החלטה שתובא לקונגרס והיא תהיה סופית ותשים קץ לסאגה הזו”.
אתה וג’יבריל רג’וב מדברים?
“עד הקונגרס הזה לא דיברנו, בקונגרס דיברנו וזה היה מאוד טעון. הוא לא באמת מחפש פתרונות לבעיה הזאת. כל האלמנטים וכל המהלכים שלו הם מהלכים פוליטיים. הוא כל הזמן מנסה לקבע גבולות של מדינה דרך הכדורגל ואין בין זה לבין כדורגל שום קשר לטעמי, זה למעשה מה שאמרתי בישיבות ובוועדות לאנשי פיפ”א כל הזמן. הם עצמם מבינים שזה לא בסמכותם לקבוע דברים מן הסוג הזה, אך יש מדינות שבדעה קצת שונה”.
בחריין היא לא מקום חביב, לא חששת לטוס לשם?
“ברגע שאנשי הביטחון אישרו את הנסיעה זה היה סגור מבחינתי. חכינו להחלטה של מערכת הביטחון עד הדקה ה-90 והאמת שהיחס כלפינו עד עכשיו הוא מדהים ואני מתכוון לשלוח להם גם מכתב תודה כשאגיע לארץ”.
דנתם גם בנושאים נוספים בזמן שהותך שם?
“לצערי כל מה שהתעסקנו בו בקונגרס הזה הוא איך אנחנו מגיעים למצב שישראל לא מודחת מפיפ”א. עבדנו פה מסביב לשעון בעשרות ישיבות אם לא יותר, ראשי התאחדויות ואנשים נוספים. זו הייתה השליחות שלנו ועסקנו כמעט אך ורק בה. נקווה שזה יפסיק בקרוב ונוכל להתעסק בכדורגל נטו כמו כל שאר ההתאחדויות פה”.