אוראל גרינפלד נמצא בפסגת הקריירה. השופט הבין לאומי, ששפט את משחקו הרביעי העונה בליגת האלופות ב-1:4 של באיירן מינכן על לאציו בשמינית הגמר באולימפיקו, ערך מסיבת עיתונאים בה סיפר על החוויה האישית שלו ועל השאיפות להמשך לאור ההצלחה הגדולה בזירה הבין לאומית.
האם הוא שלם עם כל ההחלטות שקיבל: “שפטנו עם צוות שברובו ישראלי, שפטנו יותר מארבעה משחקים כולל מוקדמות בליגת האלופות, להגיד שאני שלם עם כל ההחלטות זה קצת קשה, הניתוח שאני עושה למשחק זה כמו ניתוח לב פתוח. כמובן שבדרך כלל מה שמעניין את כל הציבור הן ההחלטות היותר גדולות, לשמחתי אנחנו בעידן ה-VAR כך שהעניינים הקריטיים נבדקים על ידם. במשחק האחרון רועי ריינשרייבר ישב ב-VAR וברגע שאנחנו מעבדים את הדברים זה עוזר לי”.
החוויה האישית שלו לראות את כל הכוכבים האלה לידו: “אם שפטנו את המשחקים האלה, לא הגענו משום מקום. אנחנו צריכים להיות מוכנים. את באיירן שפטתי כבר לפני כמה חודשים, אנחנו מגיעים מוכנים, אפשר להתכונן בהתאם לכל שחקן וכמובן הכנה טקטית כזו או אחרת. שפטנו גם שמינית גמר ליגה אירופית לפני שנתיים, אבל אין ספק שליגת האלופות זה קצת שונה והרוח הגבית שאנחנו מקבלים גם מהציבור וגם מהקולגות גורמת לנו לתחושת שליחות.
“שחקני העל? בסופו של יום מדובר בבני אדם שהם אנשים מקצוענים ללא פשרות, וכך השחקנים גם מצפים מאיתנו. אני מעריך כל אחד שפגשתי שם וכשאתה מתייחס אליהם בצורה כזאת, הם מחזירים. ההערכה היא אין סופית, אבל בסופו של יום צריך לנהל את המשחק בצורה הטובה ביותר בלי להתייחס לשחקן כזה או אחר. אחד הדברים שהתכוננו אליהם לפני המשחק זה התקפות המעבר, זה דורש ממני מהירות מאוד גדולה, זה בא לידי ביטוי במספר מקרים. אחרי המשחק אמרנו לעצמנו שהייתה שווה כל דקה שהשקענו בהכנה”.
לשפוט ביורו: “זאת נגזרת של המטרות שיש לנו, לי, לצוות, להתאחדות ולאיגוד השופטים. הרצון הוא של כולם שנהיה שם. זו מטרת העל ואם לא הייתי חושב שאנחנו יכולים להגיע לשם, לא הייתי מנסה בכלל. אני חושב שאנחנו עובדים נכון, זה משהו שאנחנו רוצים וע”י עבודה קשה אני גם מאמין שזה יכול לקרות”.
ההבדלים בין משחקים בליגת האלופות לליגת העל: “יש פערים עובדתיים, השופטים רצים הרבה יותר בליגת האלופות מאשר בכל ליגה. לגבי המשחק האחרון, הפערים הם עצומים מבחינת מהירויות, אבל שוב, זה משהו שהוא מתקבל ומובן. זמן המשחק הוא ארוך יותר, אני מבחינתי רק רוצה עוד ועוד. זה האתגר הגדול”.
הצהוב לג’ושוע קימיך: “היו במשחק הזה שני כרטיסים צהובים על מחאות, הצהוב הראשון היה לשחקן שביצע פעולת ביטול מאוד מאוד גסה שזה משהו שהוא בדרך כלל לא אופייני לכרטיס צהוב ראשון, אבל זה משהו שהיה בוטה. אם אני לא עוצר משחק ומסביר שזה לא עובד ויש בבית הרבה חבר’ה צעירים שרואים את המשחק, זה פוגע בתדמית של המשחק. קימיך רץ ממרחק גדול מאוד גדול אליי בספרינט תוך כדי שהוא מוחה על ההחלטה. במשחק הזה היה מבקר כמו בכל משחק, איש מאוד מוערך, הוא אישית מאוד אהב את הניהול של הכרטיסים הצהובים כי צריך להעביר איזשהו מסר לשחקנים, כי ברגע שהם רואים רפיון או רכות זה נותן להם לגיטיציה למשחק פרוע”.
האם הוא חושב שהיה צריך לנהוג ביד קשה יותר במשחק בין מכבי ת”א למכבי חיפה לאחר “אני חושב שמכבי ת”א נגד מכבי חיפה לאחר הצפייה באירועי הדרבי: “בשונה מהדרבי החיפאי, המשחק הזה היה מאוד ספורטיבי, נוציא את המקרה הנקודתי שקרה בדקה ה-44 שהוא התחיל ונגמר תוך משהו כמו דקה, השחקנים המעורבים קיבלו כרטיסים צהובים, זה לא דומה למה שקרה בדרבי החיפאי”.
המונדיאל: “יש מספר מטרות, זו לא מטרה רק שלי, אלא של כולם, ההתאחדות, איגוד השופטים, אני מאוד שמח על זה. תמיד יש מטרת על, אבל יש לנו גם מטרות קרובות וכשנשיג אותן נוכל לחלום רחוק”.