לדעת רבים, העמדה החשובה ביותר בכדורגל, אך יחד עם זאת גם עמדה מאוד לא מוערכת היא עמדת הקשר האחורי. לכן, רבים הרימו גבה כשריאל מדריד החליטה למכור למנצ'סטר יונייטד את קאסמירו, הקשר האחורי המצטיין שהוביל אותה לחמש זכיות בליגת האלופות והיווה צלע משמעותי באחת משלישיות הקישור הטובות בהיסטוריה של המשחק יחד עם טוני קרוס ולוקה מודריץ'. אולם השיקול שהיה לבלאנקוס במכירתו של הברזילאי הקיץ הוא התחליף, החתמתו של אורליאן טשואמני.
בניגוד לקאסמירו, שנחשב ל'גרזן', הצרפתי הוא ההגדרה המושלמת לקשר האחורי המודרני. הוא גבוה וחזק פיזית, אך יחד עם זאת גם בעל טכניקה גבוהה, יכולת כדרור מצוינת, זריזות, ראיית משחק, יכולת מסירה טובה ואפילו בעיטות חזקות ממרחק. בניגוד לברזילאי שהיה 'קשר הורס', טשואמני לא מסתפק בלהרוס את התקפות היריב, אלא גם בונה את התקפות הקבוצה שלו.
רבים הרימו גבה כשריאל החליטה לצרפו בקיץ תמורת 80 מיליון אירו, כשהיה בסך הכל ילד אלמוני בן 22 שברזומה שלו רק שתי עונות כשחקן הרכב קבוע בקבוצת בוגרים, במדי מונאקו, בליגה הצרפתית שלא נחשבת לחזקה במיוחד. מהר מאוד, האוהדים הלבנים הבינו שפלורנטינו פרס, קרלו אנצ'לוטי והצוות המקצועי של המועדון ידעו טוב מאוד מה הם עושים כשצירפו את היהלום, שתפס את תפקיד הצלע השלישית והאחורית ביותר בחוליית הקישור של הקבוצה ועשה זאת בהצטיינות.
הוא לא התרגש, לא לקח לו זמן להתאקלם והוא שיחק כאילו גדל במועדון ולא כמו ילד שהגיע עתה מקבוצה בינונית במדינה זרה לאלופת אירופה. עד פגרת המונדיאל, טשואמני פתח בהרכב ב-11 מתוך 14 משחקי ליגה, כשהקבוצה מבירת ספרד ניצחה תשעה מהם. בליגת האלופות, עלה ב-11 בחמשת המשחקים הראשונים בשלב הבתים והיה חלק משמעותי מהמסע של ריאל לראשות הבית.
בזכות היכולת במדי אלופת אירופה ובשל הפציעות של אנגולו קאנטה ופול פוגבה, הקשר הצעיר תפס מקום של קבע גם בהרכבה של נבחרת צרפת. הוא פתח בצמד המשחקים של הטריקולור בליגת האומות מול אוסטריה ודנמרק בחודש ספטמבר, והפך לבאנקר בהרכב של דידייה דשאן במונדיאל בקטאר. הוא עלה ב-11 של הצרפתים לאורך כל הטורניר ואף כבש שער נהדר מול אנגליה ברבע הגמר. הטורניר היה חלומי עבור טשואמני, עד ל-18 לדצמבר, ערב הגמר באצטדיון בלוסייל, ערב שהוא בוודאי ירצה לשכוח.
כזכור, נבחרת ארגנטינה עלתה ל-0:2 כבר לאחר 36 דקות של כדורגל באותו גמר היסטורי, אך צמד אדיר של קיליאן אמבפה כפה הארכה. ליאו מסי מצא את הרשת בדקה ה-108, אך בדקה ה-118 אמבפה השווה שוב בפנדל וכפה דו-קרב פנדלים. כוכבה של פ.ס.ז' דייק גם בפנדל הראשון בדו-קרב הגורלי, ליאו מסי השווה, קינגסלי קומאן החמיץ ופאולו דיבאלה העלה את האלביסלסטה ליתרון.
למרות גילו הצעיר וחוסר הניסיון במעמדים הללו, טשואמני ניגש לבעוט את הבעיטה השלישית של צרפת, במצב של פיגור. הבעיטה של שחקנה של ריאל מדריד חלפה סנטימטר ליד הקורה השמאלית של אמיליאנו מרטינס, והפרצוף שלו באותם הרגעים אמר הכל. לאנדרו פארדס כבש את ה-1:3 של הארגנטינאים וכבר היה ברור לאן זה הולך. רנדל קולו מואני צימק, אך גונסאלו מונטיאל קבע כי הגביע המוזהב ייסע לבואנוס איירס ושלח את טשואמני וחבריו בחזרה לפאריס בידיים ריקות, שפופים מתמיד.
חלוץ הנבחרת, רנדל קולו מואני, פספס בדקה ה-120 הזדמנות גדולה להכריע את המשחק כשלא הצליח להכניע את אמיליאנו מרטינס, שרשם הצלת ענק שתיזכר לשנים במצב של אחד על אחד. "אני חושב על המהלך הזה המון, הרצתי אותו עשרות פעמים בראש ואני צופה בו מפעם לפעם", הודה החלוץ בראיון שהעניק לתקשורת הצרפתית לפני כחודשיים. "זה אומנם מאוחר מדי ואי אפשר לשנות את מה שקרה, אבל אני עדיין מרגיש שזה תקוע לי כמו עצם בגרון. נראה לי שזה יישאר כך לנצח".
אומנם הוא לא דיבר על כך כמו חברו לנבחרת, אך סביר להניח כי אותו ערב בלוסייל תקוע גם בגרונו של הקשר הצעיר שהחמיץ מהנקודה הלבנה, כי מאז הוא לא מצליח לחזור לעצמו. אחרי המונדיאל, טשואמני חזר בהדרגה לעניינים עם ארבע דקות מול ויאדוליד ו-45 דקות מול קאסרנו מהליגה הרביעית בגביע. בשביעי לינואר, עלה בהרכב הקבוצה במשחק הליגה מול ויאריאל וכמו רבים אחרים ששיחקו בקטאר וקרסו מהעומס, נפצע בדקה ה-63 במשחק בו קבוצתו נכנעה 2:1 לצוללת הצהובה.
טשואמני נעדר לחודש מהמגרשים, אך גם בתקופה זו עורר עניין. בזמן שריאל שיחקה בגביע מול אותה ויאריאל מולה נפצע שבועיים קודם לכן, הקשר נצפה במשחק NBA שנערך בין דטרויט פיסטונס לשיקגו בולס בצרפת. הדבר עורר זעם בקרב האוהדים הלבנים ברשתות החברתיות, מה שגרם לצרפתי להתנצל עם פוסט בו כתב: "אני מתנצל בפני המועדון שלי, צוות האימון, חבריי לקבוצה והאוהדים על נוכחותי באירוע אחר בזמן שבו הקבוצה שיחקה בגביע. הייתי קשוב כל הזמן למה שקורה בוויאריאל, אבל אני מתנצל על כך שלא עשיתי את הדבר הנכון. מצטער מאוד".
בחודש בו הצרפתי נעדר מהמגרשים, הלבנים הפסידו לברצלונה 3:1 בגמר הסופרקופה הספרדי, במשחק בו השליטה המוחלטת של הקטלונים בקישור עם בוסקטס, דה יונג, גאבי ופדרי הורגשה יותר מכל דבר אחר ולמעשה הכריעה את ההתמודדות. במשחק החזרה שלו, השתלב טשואמני למשך 25 דקות מהספסל, ובמשחק שלאחר מכן עלה בהרכב והוחלף בדקה ה-70 בהפסד המביך של הבלאנקוס למיורקה.
טשואמני לא הצליח לפרוץ את דרכו בחזרה ל-11 של קרלו אנצ'לוטי, והחוסר של אלופת אירופה בקשר אחורי אמיתי זעק לשמיים כשהמאמן האיטלקי ניסה בעמדה הזו את טוני קרוס ואדוארדו קאמבינגה בזמן שקבוצתו גירדה 1:1 בסנטיאגו ברנבאו בדרבי מול אתלטיקו שהייתה בעשרה שחקנים מהדקה ה-64, נכנעה בבית 1:0 לחצי הרכב של ברצלונה במסגרת המשחק הראשון של חצי גמר גביע המלך, סיימה ב-0:0 ביתי עם בטיס והפסידה לבארסה פעם נוספת 2:1 בקאמפ נואו, בקלאסיקו שככל הנראה סגר את מרוץ האליפות.
אומרים שכדי להתגבר על טראומה, צריך לחזור למקום בו היא התרחשה. כך עשה הקשר בן ה-23 בפגרת הנבחרות האחרונה, חזר ללבוש את מדי נבחרת צרפת לראשונה מאז אותו הגמר בקטאר, רשם משחק מצוין ובישל את השער השלישי לאמבפה ב-0:4 הגדול על נבחרת הולנד. שלושה ימים לאחר מכן, עלה מהספסל לעשר דקות ב-0:1 של הטריקולור על אירלנד. בעקבות היכולת הטובה שהציג במדי הנבחרת הלאומית, טשואמני קנה מחדש את מקומו בהרכב של הבלאנקוס. הוא עלה ב-11 של אנצ'לוטי ביום ראשון האחרון, והיה נפלא בדרך ל-0:6 הענק של אלופת אירופה מול ויאדוליד.
ריאל מדריד כבר הפסידה לברצלונה את האליפות ואת הסופרקופה הספרדי, והתואר היחידי שעוד נותר לה להילחם עליו בזירה המקומית הוא גביע המלך. אז נכון שהיא תגיע למשחק חוץ קשה בקאמפ נואו (רביעי, 22:00) כשהיא בפיגור 1:0 מהמשחק הקודם בברנבאו, אך הפעם, עם הצרפתי בהרכב, נראה שהמשימה בהחלט אפשרית. בקלאסיקו היחיד בו פתח ב-11 של הלבנים, הם ניצחו. בשלושת האחרים, קבוצתו הפסידה ליריבה המושבעת מקטלוניה.
נראה שאנצ'לוטי למד את הלקח וכי הפעם טשואמני יעלה על כר הדשא כבר משריקת הפתיחה. והפנדל ההוא מקטאר? זכייה בליגת האלופות בוודאי תשכיח את זה ממנו לגמרי, ואולי אפילו זכייה בגביע המלך תספיק, מי יודע. מה שבטוח הוא שהקשר יצטרך לשים את זה מאחוריו כמה שיותר מהר, כי ככל הנראה בעונה הבאה המשימה הראשית שלו בקלאסיקו תהיה להצר את צעדיו של ליאו מסי, אותו פרעוש שהיה האדם המאושר ביותר באותו יום טראומתי של הצרפתי הצעיר באצטדיון בלוסייל. קל זה לא יהיה.