ברצלונה של העונה מאופיינת בחוסר היציבות שלה, ואחרי משחק הנפל בקלאסיקו בגמר הסופר קאפ, הקטלונים הצליחו לחזור לעצמם בלה ליגה – וכמה שהם היו צריכים את זה. התגובה של חניכיו של צ’אבי נגד בטיס הייתה מצוינת וזה קרה הרבה בזכותו של פראן טורס, אחד משחקני ההתקפה הפחות מוערכים בסגל על הנייר, ואולי לא כל כך בצדק. בחלק הקדמי של האלופה החל תהליך, כשמצד אחד הסקורר הקבוע רוברט לבנדובסקי דועך, ומצד שני הספרדי בעלייה.
רמזור ירוק – טורס
בקיץ הקודם בעקבות בעיות הפייר פליי בקבוצה, פתחה בארסה את הדלת לטורס. זה הגיע לא רק ביוזמת ההנהלה, אלא גם באישור של צוות האימון. אחרי עונה של שבעה שערים ושלושה בישולים בלבד, אפשר היה להבין, ומעבר למספרים – התחושה הייתה של חוסר חיבור. הקטלונים רצו לבצע מהפכה בהתקפה למרות הזכייה באליפות ובאופן טבעי טורס היה השם הראשון ברשימה שאמור היה לשלם את המחיר.
יחד עם זאת, הספרדי החליט שהוא לא מוותר ושיעשה הכל כדי להצליח אצל הקטלונים. הוא האמין בכל ליבו שמקומו בקבוצה והרמה שלו לא השאירה לצ’אבי יותר מדי ברירות אלא לתת לו הזדמנות הוגנת, וברוב הזמן טורס גם החזיר, כשבמשחק האחרון זה ‘התפוצץ’. החלוץ פיתח לעצמו מנטליות של ‘כריש’, הכינוי החדש שלו אצל הבלאוגרנה, ומספריו מדברים בעד עצמם.
אחרי שביסס את מקומו בהרכב ב-2024 (פתח בשישה משחקים רצופים), טורס שני רק לרוברט לבנדובסקי בכמות הגולים העונה עם 11 לעומת 12, אך מעבר לכדורגל – הפגין גם מנהיגות: “פראן התהפך, הוא אחד מהשחקנים עם הכי הרבה כוח מנטלי שראיתי”, הודה צ’אבי אחרי הניצחון על בטיס.
רמזור צהוב – פליקס
טורס לא היה היחיד שתרם לניצחון של הבלאוגרנה, כמובן, ומי שכבש את השער המכריע שקבע 2:3 היה ז’ואאו פליקס, שעל האיכויות שלו אין ויכוח. למרות ששוב פתח על הספסל ואיבד ממעמדו לאחרונה, הפורטוגלי לא ויתר וסוף סוף הראה מדוע ברצלונה בחרה לצרף אותו הקיץ עם שער קסום. תשע דקות בלבד (ועוד שמונה בתוספת הזמן) הספיקו עבורו כדי להשפיע.
המספרים של הפורטוגלי בסך הכל העונה סבירים ולא ממש עונים על המצופה, עם שבעה שערים וחמישה בישולים ב-1,525 דקות (שער או בישול כל 127 דקות), כשהמפתח האמיתי עבורו לקראת ההמשך יהיה היציבות.
רמזור אדום – לבנדובסקי
מי שעובר תקופה מדאיגה הוא רוברט לבנדובסקי, שאולי חזר שמח לברצלונה יחד עם חבריו אחרי הניצחון, אבל אין ספק שמבחינה אישית לא הרגיש שלם, ואם לא די בכך גם הוחלף במצב של שוויון. הפולני היה על הדשא 63 דקות ולא בעט פעם אחת לכיוון השער וגם מחוץ למסגרת, כשאף לא ניסה לכדרר. הוא נגע בכדור רק 15 פעמים וצלח ב-5 מסירות בלבד מ-12, בנוסף לשמונה איבודי כדור ושני נבדלים.
זו הייתה אולי ההופעה הכי חלשה של לבנדובסקי במדי בארסה והוא לא כבש כבר ארבעה משחקי ליגה רצופים, כשב-12 משחקי הליגה האחרונים שלו הבקיע רק שלושה שערים. ההגעה של ויטור רוקה כבר עכשיו נועדה כדי ‘להדליק’ את לבנדובסקי ולהבעיר מחדש את היצר התחרותי שבו, אבל בינתיים מסיבה שאינה ברורה קורה ההיפך, והמזל של בארסה הוא שלפחות מול בטיס, ההברקות של טורס, פליקס וגם של לאמין ימאל ששיחק מעולה הספיקו.
מילה טובה מגיעה גם לצ’אבי שכבר לא חושש לספסל את הכוכבים שלו, בין אם פליקס שפתח על הספסל ובין אם לבנדובסקי שהוחלף בשלב יחסית מוקדם במשחק. הפולני לא היה מרוצה מהחילוף, אבל עובדתית הוא היה הכי פחות טוב מבין שחקני ההתקפה, המאמן כמובן זיהה זאת ולא ויתר לו רק כי הוא כוכב. המאמן לא חף מטעויות העונה, אבל חשוב שכל השחקנים יראו שאף אחד לא בלתי פגיע ומי שלא מספיק טוב – לא משחק.
כנראה שנראה את משחקו הכיסאות בין טורס, פליקס ולבנדובסקי ממשיך בתקופה הקרובה בהתאם למומנטום של כל אחד, כשוויטור רוקה, ראפיניה ולאמין ימאל ינסו גם הם להיכנס למיקס ולהביא מספרים שיגרמו למאמן לשקול לערבב את הקלפים מחדש.
ההסכם של ויניסיוס ובלינגהאם נכנס לתוקף
המשבר מהנקודה הלבנה הוא כבר היסטוריה בריאל מדריד. אחרי שבחלק הראשון של העונה לא פחות מארבעה פנדלים הוחמצו, בגמר הסופר קאפ ראינו את ויניסיוס ג’וניור כובש נגד ברצלונה ובמחזור הליגה האחרון היה זה ג’וד בלינגהאם שעשה זאת נגד אלמריה.
אחרי הבעיה מהנקודה בתחילת העונה, החליט קרלו אנצ’לוטי שהבועטים יהיו ויניסיוס, בלינגהאם וחוסלו, כשהשניים הראשונים צפויים בעיקר להתחלק מכיוון שיש להם לרוב יותר דקות מהספרדי. מול ברצלונה היה זה כאמור הברזילאי שלקח את האחריות, אלא שלפני כן האנגלי ביקש לבעוט ובסופו של דבר התרצה, לא לפני שאמר: “הפנדל הבא שלי”.
ובכן, הפנדל הבא לא איחר להגיע ובזכות עוד הופעת MVP של בלינגהאם (וגם של ה-VAR, אבל זה כבר סיפור אחר), הבלאנקוס השיגו עוד שלוש נקודות. האנגלי אחראי ללא פחות מ-36% מסך הנקודות של הלבנים העונה בליגה ובליגת האלופות בזכות השערים והבישולים שלו.
בלינגהאם מצא את הרשת ב-11 משחקים שונים והצליח לצבור עבור הקבוצה של קרלו אנצ’לוטי 25 נקודות, 14 בליגה ו-11 בליגת האלופות – יותר משליש מהנקודות העונה בשני המפעלים. במחזור האחרון, בזכות הפנדל המוצלח והבישול לדני קרבחאל בתוספת הזמן, הקשר היה אחראי על עוד שלוש נקודות והוא כבר עם 18 שערים העונה בכל המסגרות (14 בלה ליגה).
המספרים של המחזור, בקטנה
# רק קיליאן אמבפה כבש יותר שערים מאלברו מוראטה בחמש הליגות הבכירות באירופה ב-2024 (7 לעומת 5).
# ג’ירונה היא הקבוצה שהשיגה הכי הרבה נקודות העונה מעמדת פיגור בחמש הליגות הבכירות, עם 22. הקטלונים מעל ליברפול (19) וריאל מדריד (16). לברצלונה 15 נקודות מעמדת פיגור.
# ריאל אמנם ניצחה עמוק בתוספת הזמן, אך ברצלונה היא הקבוצה שלקחה הכי הרבה נקודות העונה עם שערים שהובקעו בחמש הדקות האחרונות העונה בספרד – 10 נקודות.
# איסקו כבש את הצמד הראשון שלו בלה ליגה מאז אוקטובר 2017 מול אספניול במדי ריאל מדריד. אלו היו השערים הראשונים שלו נגד ברצלונה בכל המסגרות (19 הופעות נגדה).
למי כדאי לשים לב?
אוססונה וחטאפה אמנם מדשדשות העונה במרכז הטבלה, אך סיפקו את אחד מהמשחקים המהנים של העונה בלה ליגה, שייזכר במשך שנים רבות בזכות שער הניצחון במפגש. ראול גארסיה ואיקר מוניוס העניקו למארחת יתרון כפול בפמפלונה, בורחה מיוראל ונמניה מקסימוביץ’ איזנו ואז הגיע חסוס ארסו שכבש שער אחרי בעיטה בסמוך לדגל הקרן, מזווית כמעט אפסית, בדקה ה-80. גול שלא כדאי לכם לפספס, הנה התקציר:
בואו נראה כמה אתם בעניינים
טבלת הפיצ’יצ’י העדכנית
1 – ארטם דובביק, ג’ירונה, 14
- ג’וד בלינגהאם, ריאל מדריד, 14
2 – אלברו מוראטה, אתלטיקו מדריד, 13
- בורחה מיוראל, חטאפה, 13
3 – אנטואן גריזמן, אתלטיקו מדריד, 11
ולקינוח, ציטוט המחזור
צ’אבי לא הסתיר את דעתו על השיפוט בברנבאו ואמר אחרי המשחק של ברצלונה: “אם אדבר על זה אהיה מושעה, כולם ראו מה קרה. מאז המחזור הראשון מול חטאפה ראיתי שמשהו לא בסדר. יהיה קשה מאוד לזכות באליפות הזאת”. מנגד, קרלו אנצ’לוטי טען שכל התערבויות ה-VAR היו מוצדקות ולקח אחריות על היכולת הפושרת של חניכיו במחצית הראשונה: “לא הבנתי שהשחקנים שלי עייפים, הייתי צריך לבחור בהרכב אחר. טעות שלי”.
משחקי הליגה הספרדית משודרים בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV, פרטנר TV ו-Free TV.