רבים הרימו גבה כשברצלונה בחרה למנות את האנזי פליק למאמן, אך גם האופטימיים ביותר לא האמינו שכך תיראה הקבוצה אחרי מספר חודשים. המקום הראשון בלה ליגה, הניצחון 0:4 בסנטיאגו ברנבאו על ריאל מדריד וגם ה-1:4 על באיירן מינכן מספרים רק חלק קטן מהסיפור על הקסם שמתחולל העונה בקטלוניה, ודיבורים על “עונת מעבר” אפשרית התחלפו לדיבורים על קבוצה היסטורית, לא פחות, כזו שסוף סוף אפשר לומר עליה שהתגברה על עזיבת ליאו מסי.
כי ברצלונה הזו היא מכונת שערים אמיתית. מאז שפליק לקח את המושכות, השחקנים שלו מבקיעים בקלות יוצאת דופן. זה כבר לא רק רוברט לבנדובסקי, כפי שהיה בעונות הקודמות, אלא גם שחקנים אחרים כמו ראפיניה, דני אולמו ולאמין ימאל, שמצטרפים ומעמידים את הקטלונים על מסלול לשבירת שיאים אם יצליחו לשמור על רמתם הנוכחית לאורך זמן.
מבחינה היסטורית השמות שצוינו מעלה אמנם לא משתווים לשלישייה האימתנית של מסי, לואיס סוארס וניימאר, וכנראה גם לא לקארים בנזמה, כריסטיאנו רונאלדו וגארת’ בייל, אבל המספרים לא משקרים: 12 מחזורים מאחורינו ובארסה כולה עם 40 שערים, כשהיא מאיימת על השיא ההיסטורי של ריאל ב-2011/12 עם ז’וזה מוריניו על הקווים (שגם סיימה את אותה עונה עם 100 נקודות).
בזמנו כבשו הבלאנקוס 121 שערים בלה ליגה. אם הקבוצה של פליק תמשיך בקצב הזה, התחזיות מראות שהיא עשויה לסיים את העונה עם 127 שערים, מה שיעקוף את השיא של הקבוצה הלבנה. באותה עונה, אגב, גונסאלו היגוואין, בנזמה ורונאלדו כבשו יחד 89 מ-121 השערים של ריאל (CR7 לבד עם 46), כך שלבארסה מצפה אתגר לא פשוט.
מה שברור הוא שאם ברצלונה תמשיך כך, היא תעקוף את שיא השערים שלה עצמה, שהגיע בעונת 2016/17, אז אימן את הקבוצה לואיס אנריקה, והייתה לו שלישייה מפוארת בהרכב שכנראה לא צריך להזכיר את שמה. בעונה ההיא, ברצלונה הבקיעה 116 שערים, ולפי ממוצע השערים הנוכחי ניתן יהיה לנפץ את השיא הזה.
בשלב הזה של העונה, אחרי 12 משחקים, רק בעונת 1950/51 הובקעו יותר שערים (2 יותר אם נדייק). לרוברט לבנדובסקי שפורח תחת פליק יש תרומה ענקית לכך, כאשר במאזנו 14 שערים. הפולני מציג רמה גבוהה מאוד כמו בשנותיו הטובות ביותר בקריירה, והקשר של המאמן לכושרו הנוכחי של הסקורר הוותיק לא מקרי, רק תסתכלו על התקופה המשותפת שלהם בבאיירן.
אבל כמו שהבנתם, לבנדובסקי לא לבד. ראפיניה מצוי בכושר הטוב ביותר שלו מאשר שחתם, דני אולמו גם כן חזר במלוא העוצמה, והמספרים שלו מפתיעים את כולם עם ממוצע שערים לדקה גבוה אף יותר משל לבנדובסקי. ואי אפשר בלי לאמין ימאל, שהבקיע חמישה שערים בליגה ולא מפגר הרבה מאחור, כשהעונה הוא גם מבשל יותר מתמיד. האתגר האמיתי מבחינת כל אלו יהיה לשמור על רמתם הנוכחית לאורך זמן, שם המבחן הגדול.
המלכודת של פליק
בלי קשר, כנראה שאין קבוצה מודרנית יותר מברצלונה של פליק. אין תקדים לדיוק שכזה בקביעת קו הנבדל, מיקום ארבעת שחקני ההגנה כ-50 מטרים משערם, וכולן נופלות במלכודת, כולל באיירן וריאל. אף קבוצה לא משחקת עם תיאום כזה, ובאותה עת מפגינה סנכרון כמעט מושלם, שהופך את השטחים העצומים שנותרים מאחור למלכודת אכזרית שאליה נופלים החלוצים בזה אחר זה.
ברצלונה של פליק שיחקה 15 משחקים, עם 13 שערים שנפסלו ליריבה בגלל נבדל מוקדם (שבעה מהם אומתו על ידי ה-VAR). אחרי שהארי קיין וקיליאן אמבפה תוסכלו נפלו כקורבנות ונראו כמו טירונים מול ההגנה הקטלונית כשרצו “על עיוור” בלי לדעת שהם בנבדל, אי אפשר שלא לפרגן להצלחת התוכנית של פליק וההוצאה שלה אל הפועל, שהובילה לפסילת 9 שערי חובה רק ב-6 המשחקים האחרונים.
הנתונים מאחורי "המלכודת" של פליק לא יכולים להשאיר אף קבוצה אדישה: 15 משחקים רשמיים, 99 נבדלים שנגרמו ליריבות (ממוצע של 6.6 נבדלים למשחק, הגבוה ביותר באירופה), 13 שערים שנפסלו בנבדל ושבעה מהם שגם אומתו על ידי ה-VAR.
שליטה ביד רמה
כרגע אין עוררין, ברצלונה שולטת בליגה הספרדית. עם 33 נקודות מ-36, עבר לא מעט זמן מאז שנראתה פתיחה כה מרשימה בליגה. למעשה, הייתה זו שוב ברצלונה, בהובלת ארנסטו ואלוורדה, שבעונתו הראשונה (2017/18) השיגה 34 נקודות מתוך 36 אפשריות, לאחר 11 ניצחונות ותיקו, אולם מאזן הכיבושים היה נמוך מהנוכחי, עם 33 שערים.
ברצלונה של המאמן הארגנטיני טאטה מרטינו (2013/14) השיגה את אותו מספר נקודות ב-12 המשחקים הראשונים, עם מאזן של 34 שערי זכות. גם הקבוצה שהוביל טיטו וילאנובה המנוח הגיעה ל-34 נקודות בשלב זה של העונה, עם 39 שערים.
בכל מקרה, פליק יצטרך להיזהר ולא להסתמך על הפתיחה המרהיבה שלו, שכן היא לא תמיד מבטיחה תואר, כאשר טאטה מרטינו למשל נותר עם טעם מר בפה כאשר הפסיד את האליפות במחזור האחרון לאחר שלא הצליח לנצח את אתלטיקו מדריד בקאמפ נואו (1:1) בדרך לזכייה של הקולצ’ונרוס בתואר.