אחרי חודש של דרמות, שמחה, שערים, החמצות ו-VAR, נבחרות צרפת וקרואטיה ייפגשו ב-18:00 בגמר הגדול, על הזכות לזכות בתואר הכי יוקרתי שיש לכדורגל העולמי להציע, וזה בדיוק הזמן להשוות בין שתי הנבחרות הכי טובות בטורניר הזה, ולנסות לנחש מי תהיה הפייבוריטית הגדולה.
אם נבחרת צרפת סומנה מלכתחילה כאחת המועמדות הגדולות לזכייה, קרואטיה עשויה להיות האלופה הכי מפתיעה אי פעם, אבל אי אפשר להגיד שלא הגיע לה לעלות לגמר. מהאנשים על הקווים, דרך הקרב הגדול בקישור ועל חוליות ההתקפה. ראש בראש בין השחקנים שחולמים להניף את הגביע.
מאמנים: האלמוני נגד זה שזכה בהכל
קשה מאוד להשוות בין האנשים על הקווים. זלאטקו דאליץ' הוא דמות אלמונית יחסית לא רק לאוהדי הכדורגל בישראל. גם לנבחרת קרואטיה הוא מונה במפתיע לאחר שבע שנים בערב הסעודית ובאבו דאבי. במדינה מהבלקן ביקרו מאוד את המינוי וחששו מאוד לקראת המונדיאל, אך בסופו של דבר, הוא ייזכר תמיד כמי שהביא את קרואטיה לגמר הראשון שלה אי פעם.
מנגד, דידייה דשאן הוא הכל, פרט לאלמוני. הקפטן שזכה עם מארסיי ויובנטוס בליגת האלופות והניף את גביע העולם היחידי של צרפת ב-1998, יודע כמה לחץ מונח עליו. אחרי ההפסד בגמר יורו 2016, דשאן, שיודע שהוא קיבל לידיו אולי את הדור הכי מוכשר בתולדות צרפת, פשוט לא יכול להרשות לעצמו לסיים טורניר נוסף ללא תואר.
לסיכום: דאליץ' הוא אחת הדמויות הכי מרעננות במונדיאל, אבל דשאן הוא אוטוריטה, אגדה שמכירה את המעמדים האלה יותר טוב כמעט מכל אחד אחר.
דשאן 8.5
דאליץ' 7.5
שוערים: מביאים את הניסיון
נתחיל מהאיש אולי הכי חשוב במגרש במשחקי גמר, זה שבין הקורות. שתי הנבחרות מביאות איתן שוערים שהיו מבולטים בטורניר ואחראים לא מעט על העליה לגמר. סובאשיץ', בן 33, מגיע אחרי שלוש הארכות ושני דו קרב פנדלים, כשנגד דנמרק הוא גם עצר שלוש בעיטות. לוריס מנגד, בן 31, נושא איתו את הזיכרון הכואב של ההפסד בגמר היורו, אבל מציג טורניר נטול טעויות וגם סיפק כמה מהעצירות הכי זכורות במונדיאל הזה נגד אורוגוואי ובלגיה ברבע הגמר ובחצי.
לסיכום: מדובר בשני שוערים נהדרים ומנוסים, שמגיעים עם המון בטחון עצמי למשחק ויודעים שזאת אולי ההזדמנות האחרונה שלהם להשיג תואר ברמת הנבחרות. שוויון מוחלט בין הקורות.
סובאשיץ' 8.5
לוריס 8.5
הגנה: הלוחמים הקרואטים נגד האיכות הצרפתית
סמואל אומיטיטי מברצלונה, רפאל וראן מריאל מדריד, לוקאס הרננדס מאתלטיקו ובנג'מין פבאר שצפוי להפוך לאחד השחקנים הכי מבוקשים בשוק אחרי הטורניר. ההגנה של הטריקולור מציגה איכות מהרמה הכי גבוהה, כשפרט לעובדה שצרפת ספגה ארבעה שערים בלבד בטורניר (שלושה מהם הגיעו במשחק נגד ארגטינה), היא נהנתה גם מהיכולת ההתקפית שלהם. בנג'מין פבאר כבש את אחד משערי הטורניר בשמינית הגמר, וראן כבש ברבע הגמר ואומטיטי בחצי הגמר.
קרואטיה מנגד, מציגה הגנה של לוחמים, הגנה שמייצגת יותר מכל את האופי של הנבחרת הזאת. דיאן לוברן, דומאגוי וידה, ורסאליקו וסטריניץ' לא נחשבים לעילית של הכדורגל בעולם, אך מציגים לאורך כל הטורניר אגרסיביות וכושר גופני בלתי רגיל. מילה טובה מגיעה ללוברן, שהגיע לאחר שספג ביקורות קשות במהלך השנים האחרונות בליברפול ומגלה מנהיגות ואחריות. ורסאליקו, אולי השחקן הכי מוכשר בקו האחורי של קרואטיה, סיפק את המסירה הגדולה שהובילה לשער של פרישיץ' נגד אנגליה ואחראי במידה רבה על העליה של הנבחרת מהבלקן לגמר.
לסיכום: שחקני ההגנה של שתי הקבוצות יכולים לסמן לעצמם וי גדול על הטורניר הזה, אבל בגמר, ראש בראש, האיכות האדירה של הצרפתים תכריע לטובתם.
צרפת 9
קרואטיה 7.5
קישור: מכאן עשוי להגיע השחקן של הטורניר
המאבק הכי עיקש שמחכה לנו במשחק הזה. מצד אחד איבן ראקיטיץ' מברצלונה ולוקה מודריץ' מריאל מדריד, אולי שחקן הטורניר והסמל של דור הזהב הקרואטי. מצד שני אנגולו קאנטה, המנוע האמיתי של נבחרת צרפת ומי שהיה לדעת רבים השחקן הכי חשוב באליפויות של לסטר וצ'לסי בפרמייר ליג, ומאפשר חופש פעולה לפול פוגבה.
אצל הקרואטים, פרט לשני הסופרסטארים אפשר להוסיף את ברוזוביץ' שעושה את העבודה השחורה ומאפשר לראקיטיץ' ומודריץ' את העזרה שהם זקוקים לה, וכמובן שאי אפשר לשכוח את איבן פרישיץ' הנהדר מאינטר שכבש את שער השוויון הכל כך חשוב נגד אנגליה. אצל דשאן מנגד, היה זה בלס מטווידי שלאורך כל הטורניר היה "האיש למשימות מיוחדות", שידע להיות שם כדי לתת לשחקנים היותר טכניים אצל הטריקולור "להפעיל את הקסם שלהם".
לסיכום: נבחרת קרואטיה בנויה על הקישור שלה והוא היה היתרון שלה לאורך כל הטורניר, אך במשחק הגמר היא סוף סוף תפגוש נבחרת שיותר חזקה ממנה בעמדה הזאת.
צרפת 9
קרואטיה 8
התקפה: היהלום שבפסגה של מגדל אייפל
הקרם דה לה קרם של נבחרת צרפת, היהלום שבכתר. אנטואן גריזמן, קיליאן אמבפה ואוליביה ז'ירו, כשמהספסל מחכה לעלות אוסמן דמבלה. אנחנו מדברים הרבה על העוצמה שיש לדשאן והיא באה לידי ביטוי בחוליית ההתקפה אולי יותר מכל מקום אחר. אנחנו חייבים להיות כנים, צרפת לא הציגה את היכולת ההתקפית הסוחפת שציפינו ממנה, וז'ירו עדיין לא כבש בטורניר, אבל השחקנים שלה בקו הקדמי מושכים כל כך הרבה תשומת לב ומעוררים כל כך הרבה פחד אצל הגנת היריבות, שזה לבד מספיק לצרפת כדי לנצח משחקים.
קרואטיה מנגד, סומכת בחוליית ההתקפה שלה בעיקר על מריו מנדז'וקיץ'. החלוץ בן ה-32 לפעמים נראה כבד, אבל הוא מוכיח את עצמו שנה אחר שנה ברמות הגבוהות, והוא זה שהעלה את הקרואטים לגמר הראשון בתולדותיהם עם שער מלא בנשמה נגד אנגליה, שהגיע לאחר פציעה לא קלה. לצידו, אנדריי קרמאריץ’ או אנטה רביץ' ינסו לנצל את השטחים שהוא משאיר כדי להדהים את הצרפתים ולכבוש את השער שאולי יספיק.
לסיכום: עם כל הכבוד למנדז'וקיץ' הנהדר, אנחנו בעמדה הזאת לא יכולים להמר נגד שחקנים מהקאליבר של גריזמן ואמבפה. פשוט קלאסה אחרת.
צרפת 9.5
קרואטיה 7.5
השורה התחתונה
צרפת 44.5
קרואטיה 39
הטריקולור סומנו מההתחלה כמועמדים ללכת עד הסוף, והייתה לכך סיבה טובה. האיכות שיש להם בכל עמדה על המגרש היא חסרת תקדים, ובכלל לא דיברנו על מי שמחכה לעלות מהספסל. אם הכל יילך כמתוכנן, בשאנז אליזה יחגגו גביע עולם שני, אבל אם יש משהו שלמדנו במונדיאל הנוכחי, זה שאי אפשר באמת לחזות הכל, והחבורה הלוחמת מהבלקן תרצה להוכיח שוב שתחזיות לחוד, ומציאות לחוד.