אנזו מייו – שטוטגרט, צרפת, קשר
שטוטגרט לא הייתה רחוקה מסנסציה גדולה בסנטיאגו ברנבאו במחזור הראשון, ושלטה במרכז המגרש למשך דקות ארוכות – במיוחד במחצית הראשונה. מייו היה מעורב ברוב המהלכים בבכורה בליגת האלופות, וזה כלל לא מפתיע. הצרפתי בן ה-22 הוא אחד הקשרים הטובים ביותר בבונדסליגה, בעקבות עונת הפריצה המזהירה אשתקד. העונה ההיסטורית של לברקוזן גרמה לכך ששטוטגרט לא קיבלה את תשומת הלב הראויה ברחבי אירופה על ההישג הפנומנלי שלה. קבוצה, שניצלה ב-2023 מירידה רק בפלייאוף הישרדות, הקדימה ב-2024 את באיירן מינכן וסיימה במקום השני, ותרומתו של מייו הייתה כבירה.
עד לפני שנה הוא היה סתם שחקן ספסל, וזה הרגיש טבעי בהתחשב בכך ששולמו תמורתו פחות מ-2 מיליון יורו למונאקו ב-2021. אלא שאז הוא פרץ להרכב של המאמן סבסטיאן הנס, והתגלה כשחקן רב גוני שמסוגל לעשות הכל מרחבה לרחבה. העונה החדשה החלה אפילו יותר טוב מבחינתו, והוא לא מגלה סימני עייפות למרות שנטל חלק באולימפיאדה. הזימון לנבחרת הבוגרת נמצא מעבר לפינה, ובינתיים מייו יעשה את המקסימום בצ'מפיונס.
זנו דבאסט – ספורטינג, בלגיה, בלם
את השער היפה ביותר של המחזור הראשון כבש דבאסט בטיל מופלא לחיבורים של ליל, וזה היה אירוע מיוחד עבור הבלם הבלגי בן ה-20 של ספורטינג, כי הוא מצא את הרשת בפעם הראשונה בקריירה. עד אז מעטים ידעו שיש לו בעיטה נהדרת, אבל על האיכויות האחרות לא היה עוררין. דבאסט פרץ לתודעה בבריסל כאשר וינסנט קומפאני לקח אותו תחת חסותו באנדרלכט, והוא ערך את הופעת הבכורה בליגה הבלגית בגיל 17. אחרי שתקע יתד בהרכב ב-2022, הוא זומן לסגל השדים האדומים במונדיאל האחרון, ולקראת יורו 2024 כבר הוגדר כיורש הטבעי של הבלמים הוותיקים שמפנים את הבמה.
ספורטינג הרגישה ברת מזל כאשר רכשה אותו הקיץ תמורת 15 מיליון יורו, ופתיחת הקדנציה של דבאסט בפורטוגל מוצלחת בהחלט. הוא מצטיין בתיקולים, בונה את המשחק היטב מאחור, ואם יוסיף לרפרטואר גם כיבוש שערים בתדירות גבוהה יחסית, ערכו יאמיר אפילו יותר.
איסק היין – אטאלנטה, שבדיה, בלם
הנסיקה של היין הייתה ייחודית. רק לפני 3 שנים הוא היה אלמוני לחלוטין בקבוצת תחתית בליגה השבדית השניה, אחרי שנזרק בנעוריו מהאקדמיה של אי"ק סטוקהולם על תקן חלוץ כושל. בהחלטה מבריקה של מאמן ואסלונד הוא עבר הסבה לבלם בגיל 20, והגיע לליגה הבכירה בגיל 22. מספר משחקים טובים במדי יורגורדן הספיקו כדי את המעבר ל-ורונה בקיץ 2022, ובינואר האחרון כבר החתימה אותו אטאלנטה תמורת 9 מיליון יורו.
בברגאמו כבר זכה היין לתשומת לב אמיתית. הוא תפס מקום של כבוד בהרכב של ג'אן פיירו גאספריני, והיה אחד המצטיינים בדרך לזכייה בליגה האירופית, כולל שני משחקים מעולים נגד ליברפול והצגה מופתית ב-0:3 על לברקוזן בגמר. עכשיו הוא הגיע לליגת האלופות, ועזר לאטאלנטה לשמור על רשת נקיה בתיקו 0:0 מול ארסנל במחזור הראשון. ההמשך יבוא.
ריאן פלמינגו – איינדהובן, הולנד, בלם
הבכורה של פלמינגו בן ה-21 בליגת האלופות הייתה חלקה קצת פחות כי איינדהובן הפסידה 3:1 באצטדיונה של יובנטוס, אבל זה לא ממש משנה. זה עדיין היה משחק מרגש עבור שחקן שהגיע לפני 3 שנים לאיטליה על תקן שחקן אקדמיה של ססואולו, ולא ממש קיבל שם הזדמנויות. אולי אם ססואולו הייתה מעניקה לו הזדמנות להוכיח את עצמו היא לא הייתה יורדת בעונה שעברה לליגה השניה, בעוד הוא עצמו דווקא מטפס לפסגה. העונה שעברה הייתה מצוינת מבחינתו בהשאלה באוטרכט, ואיינדהובן שילמה תמורתו 9 מיליון יורו בעיקר בזכות יכולת ניהול המשחק שלו.
אין הרבה בלמים שמסוגלים לשלוח כדורים ארוכים כה מדויקים, ופלמינגו עושה זאת בתדירות גבוהה – הוא משמש, למעשה, סוג של פליימייקר נסוג מאוד. הניסיון שצבר באוטרכט כקשר אחורי מועיל בהקשר זה, וכעת מתמקד פלמינגו בשדרוג היכולת ההגנתית. בקצב הנוכחי, הוא צפוי לקבל בקרוב זימון לנבחרת, וזה יאכזב את ההתאחדות של אינדונזיה. אגב, הכוכב ההולנדי הקודם עם שורשים אינדונזים היה ג'ובאני ואן ברונקהורסט.
ג'ובאני פביאן – בולוניה, איטליה, קשר
פביאן גדל באקדמיה של אינטר, אבל השחורים-כחולים העדיפו למכור אותו לבולוניה בקיץ 2023 כי לא נמצא לו מקום בתוכניות. למזלם, הם הכניסו בעסקה סעיף שמאפשר להם לרכוש אותו חזרה תמורת 12 מיליון יורו, וכעת מדברים בסן סירו שזה מה שצריך לקרות בעתיד הנראה לעין. הקשר אמנם עדיין משמש רק שחקן רוטציה בקבוצתו, אך הייתה לו תרומה לא מבוטלת להעפלה ההיסטורית לליגת האלופות. יש לו הספק עבודה מצוין במרכז המגרש, והוא מכסה שטחים מרחבה לרחבה כמו המודל לחיקוי שלו – ניקולו בארלה.
באיטליה משווים את סגנונו גם לג'וד בלינגהאם, והיו פרשנים שקראו לזמן אותו לסגל הנבחרת ביורו 2024. זה עדיין מוקדם מדי, אך צבירת ניסיון בצ'מפיונס לא תזיק לו גם בהקשר זה. כדאי מאוד לזכור את השם.
איבן מרטין – ג'ירונה, ספרד, קשר
רוב השחקנים שקיבלו תשומת לב תקשורתית רבה בעונה החלומית של ג'ירונה עזבו בקיץ. סאביו ארטיום דובביק ויאן קואוטו כבר לא בקטלוניה, כך גם אלש גארסיה שעזב ללברקוזן. הוא נתפס בצדק כנווט המרכזי המגרש, וכעת משמש גיבוי לגרניט ג'אקה בשורות אלופת גרמניה, אבל האיש שפעל לצידו היה אמור לקבל קרדיט גדול הרבה יותר. איבן מרטין לא בולט במיוחד, אבל הוא יצירתי ופעלתן. כעת, כאשר השותף הבכיר שלו כבר לא בקבוצה, המעמסה על כתפיו גדולה יותר, וכך גם החשיפה.
בעונה הנוכחית, הוא הפך למנהיג הדומיננטי של ג'ירונה, ועל כך אמור להצעיד אותה גם בליגת האלופות. בחבל הבאסקים מספרים כי מרטין צפוי להצטרף לאתלטיק בילבאו ב-2025, וזה חלום חייו כיליד העיר. ייתכן שזו גם תהיה הדרך לשחק בליגת האלופות גם בעונה הבאה כי ג'ירונה לא צפויה לשוב לשם, אבל בינתיים הבמה כולה שלו בהרפתקה ההיסטורית.
קאן קיירינן – ספרטה פראג, פינלנד, קשר
יארי ליטמנן כבש בהופעת הבכורה שלו בליגת האלופות במדי אייאקס ב-1994. קיירינן הלך בעקבותיו כאשר הבקיע בבכורה שלו בצ'מפיונס במחזור הראשון, והוא עשה זאת 107 שניות משריקת הפתיחה בניצחון 0:3 על זלצבורג. אוסקר גלוך מכיר אותו מקרוב, אם כך, והעניין הוא כי קיירינן סומן בזמנו כהבטחה הגדולה של הכדורגל הפיני, בערך כמו גלוך בכדורגל הישראלי.
היה זה ב-2014, כאשר הקשר שיחק בליגה הראשונה במדי אינטר טורקו בגיל 15 בלבד, ותפס במהרה מקום בהרכב. מיטיולן הדנית קפצה על המציאה והחתימה אותו, אבל ההמשך היה הרבה פחות זוהר – קיירינן לא התאקלם, נדד בהשאלות, סבל מדיכאון קליני ושקל פרישה. נדרש חוסן מנטלי עצום על מנת להשתקם, ובספרטה פראג הוא מצא את מקומו. היה לו חלק חשוב בשתי זכיות רצופות באליפות צ'כיה, וכעת הוא מגיע גם לליגת האלופות בגיל 25. ייתכן שהתחנה הבאה בקריירה תהיה מפוארת אף יותר, אם כי לרמה של ליטמנן הוא בכל זאת לא יגיע.
כריסטוס צוליס – ברוז', יוון, חלוץ
בקיץ 2021 החתימה נוריץ' סיטי את צוליס מפאוק סלוניקי על תקן הרכש הנוצץ לקראת העונה החדשה בפרמייר ליג. הקיצוני היווני הבקיע צמד ובישל פעמיים ב-0:6 על בורנמות’ בגביע הליגה, וההתלהבות הייתה גדולה, אבל בהמשך הוא לא קיבל משום מה הזדמנויות מהמאמן דניאל פארקה, והוגדר במהרה כפלופ. אלא שמדובר בכישרון נפלא, ועונת ההשאלה בפורטונה דיסלדורף אשתקד הוכיחה זאת. צוליס הפך לשחקן הבולט ביותר בליגה השנייה בגרמניה, כבש 22 שערים ב-30 משחקים, סידר אינספור הזדמנויות נוספות מהאגף, וכמעט העלה את הקבוצה לבונדסליגה.
נוריץ', ששקעה בינתיים במעמקי ליגת המשנה באנגליה, אף הכניסה לחוזה ההשאלה סעיף רכישה תמורת 3 מיליון יורו בלבד. לדיסלדורף אמנם לא הייתה יכולת כלכלית להשאיר אותו בסכומים כאלה, אבל היה קל מאוד לעשות קופה – היא פשוט החתימה אותו ומכרה מיד לברוז' תמורת 6.5 מיליון. פתיחת העונה של צוליס בבלגיה הייתה חיובית, והוא צפוי לעשות חיים בליגת האלופות בגיל 22.
פטאר סוצ'יץ' – דינמו זאגרב, קרואטיה, קשר
דינמו זאגרב הובסה 9:2 בידי באיירן במחזור הפתיחה, ואחת הסיבות לקריסה המוחלטת במחצית השנייה הייתה נעוצה בחסרונו של הקשר הכי חשוב שלה. פטאר סוצ'יץ' החמיץ את המשחק במינכן בגלל שפעת, ויש יסוד להניח כי איתו תציג אלופת קרואטיה יכולת ראויה יותר במשחקים הבאים. מדובר בבן דודו של לוקה סוצ'יץ', ששיחק בעונה שעברה עם אוסקר גלוך בזלצבורג ועבר בקיץ לריאל סוסיאדד. לוקה לא יטול, אם כך, חלק בליגת האלופות העונה, אבל פטאר יהיה נציג המשפחה, ושניהם כבר משתפים פעולה ביחד בנבחרת.
ייתכן כי במסגרת חילופי הדורות הם עשויים להיות המנהיגים במרכז המגרש בעתיד הקרוב. לוקה הוא פליימייקר יצירתי, בעוד פטאר הוא מוגדר כשחקן רחבה לרחבה עם יכולת רב גונית. המאמן הלאומי זלאטקו דאליץ' הגדיר אותו בחודש שעבר כיורשו הפוטנציאלי של מרצלו ברוזוביץ', ובליגת האלופות ינסה הכישרון בן ה-20 להראות שזו לא מחמאה מוגזמת.
מאגנס אקליוש – מונאקו, צרפת, קשר
אחרי הניצחון של מונאקו על ברצלונה במחזור הראשון, הכותרות התמקדו בג'ורג' אילניקהנה, אשר את סיפורו אתם יכולים לקרוא כאן. עם זאת, חשוב להתייחס גם לכובש השער הראשון לרשת הקטלונים. אקליוש, שריחף על המגרש בדרך לכיבוש, הוא שחקן אלגנטי באופן יוצא דופן. יש משהו קצת שברירי במראהו, אבל זה רק הופך אותו לשחקן מהנה יותר לצפיה, ואשתקד הוא חווה עונת פריצה כאשר מונאקו העפילה לצ'מפיונס ליג.
מנצ'סטר סיטי הוזכרה כמועמדת להחתימו, ולכן מונאקו הזדרזה להאריך את חוזהו עד 2028. אם הכל ילך כשורה בליגת האלופות העונה, יש יסוד להאמין שהמהלך הזה רק יעזור לקבוצה מהנסיכות להעלות את הסכום שתקבל תמורתו בקיץ הבא. לאקליוש יש פוטנציאל להפוך לכוכב דומיננטי במועדון פאר.