ישראל אמנם תארח את שלב הבתים הראשון של היורובאסקט, אבל כל חובב כדורסל אמיתי יודע שהעניין מהאליפות הזה הוא קודם כל, ובעיקר, בזכות שחקני ה-NBA שמגיעים לארץ. אז לכבוד פתיחת הטורניר, הנה דירוג שמונת השחקנים הבכירים שמגיעים לפה. לא מסכימים איתנו? תרשמו את הדירוג שלכם בתגובות.
מקום ראשון – יונאס ולנצ'יונאס (ליטא)
הענק הליטאי הוא ללא ספק השם הכי מרשים שהגיע למזרח התיכון; סנטר משמעותי בליגה הטובה בעולם שמעמיד ממוצעים של דאבל-פיגרס בארבע העונות האחרונות שלו במדי טורונטו ראפטורס. כבר מגיל צעיר הוא נחשב להבטחה גדולה בליטא וקטף תארים עם הנבחרות הצעירות (ארד וזהב באליפות אירופה לקדטים, זהב באליפות אירופה עד גיל 18 ולאחר מכן עד גיל 19 ושתי מדליות כסף עם הנבחרת הבוגרת באליפות אירופה). אחרי שנבחר לחמישיית הטורניר באליפות האחרונה עם 16.4 נקודות בממוצע ו-8.4 ריבאונדים, הענק הליטאי רוצה להתקדם גם בגזרה האישית ולקטוף את ה-MVP וגם בגזרה הקבוצתית ולזכות בזהב עם ליטא.
מקום שני – דניס שרודר (גרמניה)
אחרי עונתו הטובה ביותר בקריירה וכשהוא הופך לכדורסלן הגרמני הבכיר בעולם, ייתכן שהרכז נמוך הקומה (1.85 מטר) צריך לקבל את המקום הראשון, אבל כיוון שטרם הוכיח עצמו בנבחרת הלאומית כמו ולנצ'יונאס, הוא יסתפק במקום השני. ייתכן שאחרי האליפות הוא יעמיד אותנו על טעותנו. מדוע? כי הוא בא אחרי עונה נהדרת בה קלע 17.9 נקודות למשחק במדי אטלנטה כשהוא גם הופך לשחקן חמישייה לגיטימי בליגה הטובה בעולם. כעת, ללא נוביצקי שפרש מהנבחרת, גרמניה תלויה לחלוטין בשרודר. יוכיח שמגיע לו מקום ראשון?
מקום שלישי – מרקו בלינלי (איטליה)
הגארד שבעונה הקרובה ישחק בקבוצתו השמינית בליגה הטובה בעולם, הפך למשמעותי הרבה יותר עבור אטורה מסינה בשל הפציעה של דנילו גאלינרי, שלבטח היה תופס את הפסגה אם לא היה נפצע בצורה מטופשת בשל מכות עם שחקן יריב במשחק אימון. אמנם הם לא משחקים באותו תפקיד, אך בלינלי יצטרך להיות השחקן המוביל של האזורי. בסה"כ, מאז שיצא לליגה הטובה בעולם ב-2007, הגארד האיטלקי הוכיח שהוא שחקן NBA ראוי עם ממוצעים שנעים בין 9-11 נקודות למשחק. בעונה החולפת הוא אמנם לא פתח פעם אחת בחמישייה של שארלוט, אך סיפק 10.5 נקודות ושני אסיסטים למשחק.
מקום רביעי – זאזה פאצ'וליה (גאורגיה)
שחקן ה-NBA הכי ותיק שמגיע לאליפות הזו, שאת מרבית הקריירה העביר באטלנטה, רוצה לעשות הישג מדהים ולהעפיל עם גאורגיה לשלב הבא. קל זה ממש לא יהיה כאשר בשטח יש נבחרות כמו איטליה, ליטא וגרמניה. פאצ'וליה בן ה-33, ששיאו כבר הרחק מאחוריו, זכה אשתקד באליפות עם גולדן סטייט וסיפק 6.1 נקודות למשחק ב-18 דקות. אז האם החבר החדש של עומרי כספי אצל האלופה יקח ממנו את הכרטיס לשלב הבא? תשובות בסוף הסיבוב הראשון.
מקום חמישי – עומרי כספי (ישראל)
איזה כבוד מביא לנו הציג הישראלי היחיד בליגה הטובה בעולם. הפורוורד הישראלי יפתח עונה תשיעית כבר בליגה הטובה בעולם, דבר שהוא כלל לא מובן מאליו. אחרי שחתם כבר בתחילת יולי אצל האלופה גולדן סטייט, הראש של עומרי נקי להתעסק ולהתמקד רק בנבחרת, אבל יחד עם זאת צריך לזכור שכספי עבר עונה קשה בה סופסל רוב הזמן על ידי דייב ייגר בסקרמנטו ולאחר מכן נפצע ודי החמיץ את העונה הזו. הפורוורד לא שיחק משחק רשמי כבר תקופה ארוכה, אך הוא יודע שכשהוא מגיע למדים הכחולים-לבנים הוא הופך להיות הבורג המרכזי וזו הצגה שונה לגמרי מהמשחקים שלו בליגה הטובה בעולם. כספי צריך להיות האיש שמוביל את הנבחרת, במיוחד אחרי הביטחון שצבר מהחוזה החדש והרצון של האלופה בו.
מקום שישי – מינדאוגס קוזמינסקאס (ליטא)
אחרי כעשור בכדורסל האירופי, הפאוור פורוורד הליטאי החליט לנסות את מזלו בליגה הטובה בעולם ויצא לניו-יורק ניקס, במדיה העביר עונה כלל לא רעה עבור רוקי, בטח אחד שבא מאירופה. קוזמינסקאס קלע 6.3 נקודות וקטף 1.9 ריבאודנים ב-15 דקות למשחק. בקבוצה כושלת כמו הניקס, זה אפילו טוב יותר מאשר בכל קבוצה אחרת. הפאוור פורוורד שזכה פעמיים בכסף עם ליטא ב-2013 וב-2015, ינסה לסייע לנבחרתו לסיים את הבית הראשון בפסגה.
מקום שביעי - דניאל תייס (גרמניה)
הוא אמנם לא שיחק עדיין ב-NBA, אבל שחקן הפנים הגרמני שמתנשא לגובה של 2.06 מטר, ישחק בעונה הקרובה בליגה הטובה בעולם, אחרי שחתם אצל בוסטון סלטיקס, שעברה מתיחת פנים רצינית בעקבות הטרייד עם קליבלנד שבמסגרתו הגיע כמובן קיירי אירווינג. ב-2014, בגיל 22, עבר לקבוצה הגרמנית הבכירה באמברג, שם עשה חיל וזכה בשלוש אליפויות גרמניה, כאשר בשנתיים האחרונות שיחק ביורוליג עם קבוצתו והעמיד ממוצעים נאים של מעל 9 נקודות ומעל 4 ריבאונדים למשחק. הסיבה שהוא הגיע למקום האחרון היא כמובן שהוא טרם חווה את הליגה הטובה בעולם. הגרמנים זקוקים לו בכושר טוב כדי להעפיל לשמינית הגמר.