הקבוצות הקטנות בכדורגל הישראלי העלו לאחרונה טענות ודרישות בנוגע לחלוקת כספי הספונסרים מצד מנהלת הליגות. לטענתן, הקבוצות הגדולות נהנות מיתרון ברור בחלוקת התקציבים. הדרישות של הקבוצות הקטנות מגיעות גם על רקע הרצון להגדיל את מספר הזרים בליגת העל, הן דורשות שינוי במודל חלוקת כספי הספונסרים, כולל שינויים בגביע הטוטו, שבו הקבוצות המשתתפות באירופה עולות שלב אוטומטית.
אלא שדווקא כעת מתפרסמים המספרים בפועל שהגיעו ל-ONE וחושפים תמונה שונה. אחד מבעלי הקבוצות הגדולות הופתע לגלות כי ישנן קבוצות "קטנות" שמקבלות בממוצע יותר כסף מקבוצות הצמרת של הכדורגל הישראלי.
הנתונים מתייחסים להעברות כספים מהמנהלת לקבוצות ליגת העל בשלוש השנים האחרונות כספים שמקורם בזכויות שידור ובספונסרים. יש לציין כי הסכומים אינם כוללים את כספי משרד הספורט בגין שיתוף שחקנים ישראלים (כ-3 מיליון ש"ח לעונה לכל קבוצה), ולא כוללים את כספי הסולידריות המיועדים לקבוצות שאינן משתתפות במפעלים האירופיים, סכום שיכול לנוע בין 400 ל-500 אלף אירו לעונה, ומועבר בזכות הקבוצות שכן משתתפות באירופה.
שחקני בית"ר ירושלים ובני סכנין (אורן בן חקון)עיון בטבלת חלוקת הכספים מגלה, למשל, כי בני ריינה, מ.ס אשדוד, הפועל חדרה ובני סכנין קיבלו יותר כסף מבית"ר ירושלים. כמו כן, הפערים בין הקבוצות הגדולות מכבי חיפה, מכבי תל אביב והפועל באר שבע לבין שאר קבוצות הליגה, אינם משמעותיים.
לאור הנתונים, אמר אחד מבעלי הקבוצות הגדולות: "נשקול, במידת הצורך, להביא בורר חיצוני רואה חשבון שיבחן את המודל הנהוג באירופה ולשקול מעבר למודל חדש גם כאן. הקבוצות הקטנות מתלוננות, רוצות לשנות את אופן חלוקת הכספים. אבל בזכותנו הן מתקיימות, ועוד יש להן טענות. בינתיים הגדולות ממנות את הקטנות והן חצופות עם הטענות שיש להן. אולי כשהמודל ישתנה והכסף יחולק לפי רייטינג הן יעריכו יותר את המצב הקיים".
1. מכבי ת"א - 26.500 מיליון שקל
2. מכבי חיפה - 25.500 מיליון שקל
3. הפועל ב"ש - 25 מיליון שקל
4. מכבי נתניה - 24.800 מיליון שקל
5. הפועל חיפה - 24.300 מיליון שקל
6. הפועל ירושלים - 23.400 מיליון שקל
7. בני סכנין - 23.300 מיליון שקל
8. הפועל חדרה - 23.100 מיליון שקל
9. מ.ס אשדוד - 22.900 מיליון שקל
10. בני ריינה - 22.800 מיליון שקל
11. בית"ר ירושלים - 22,300 מיליון שקל