לאחר הדרישה מנציבות שירות המדינה לבדוק את התנהלותו, מכון וינגייט ערך בירור למנכ״ל המכון גיא אטיאס וקבע כי התנהגותו באירוע החברה באילת לא מהווה התנהגות בלתי הולמת ולא יינקטו נגדו צעדים משמעתיים. הודעה על כך נמסרה היום (רביעי) לנציבות.
כזכור, בעקבות פנייה שהוגשה לנציבות שירות המדינה, נפתחה בדיקה לגבי טענה להתנהלות בלתי הולמת מצידו של אטיאס בערב חברה של עובדי המכון באילת. בהמשך אגף המשמעת של הנציבות העביר את הבדיקה לאחריותו של יו״ר מכון וינגייט, ד״ר יואב הלר, שקיים הליך בירור בתוך המכון ולאחר מכן מסר את החלטתו לנציבות.
את הליך הבדיקה ביצעו ד״ר יואב הלר, היועץ המשפטי של משרד התרבות והספורט, עו״ד דני חורין, וחברת הדירקטוריון ששימשה כנציבת הציבור, עדי חכמון. במסגרת הבירור, הוזמנו עובדים שנכחו באירועים ואף זומן גם המנכ״ל לבירור בשבוע שעבר. הם צפו בסרטונים מהאירוע, בהם תועד אטיאס, וקבעו כי “התנהלותו אינה מהווה ההתנהלות בלתי הולמת”.
נגד אטיאס לא יינקטו צעדים משמעתיים, אך ד״ר הלר ציין: ״הבהרתי לאטיאס כי קיימת ממנו ציפייה לגיטימית לנקוט משנה זהירות באירועים מסוג זה. ממילא, אטיאס הבהיר גם מיוזמתו כי היה מתנהל אחרת באירוע זה ונוקט במשנה זהירות ולו בכדי להוציא מחשש שלפיו ניתן להוציא את הדברים מהקשר ולראות את הדברים בצורה שאינה נכונה”.
גיא אטיאס (חגי מיכאלי)בסרטונים היו שלושה מקרים שהוגדרו כבעייתיים לכאורה והם אלו שנבדקו. ראשית, אטיאס תועד שר שיר עם מילים גסות של ריקי גל בפני העובדים, אך טען להגנתו: ״השירה בוצעה באופן ספונטני לבקשת צוות המטבח, תוך שמירה על מילות השיר הרשמיות ללא אלתורים ומבלי לכלול התבטאויות חריגות. אטיאס הצטרף לשירה, לשיר שהושמע במדיה, ללא מיקרופון״.
באשר להתנהגותו בהופעה בה נכח נכתב בדיווח: “ההתבטאויות המיוחסות לאטיאס במהלך הופעת הלהקה נדחו ונשללו לחלוטין. לדבריו הנחרצים, אירועים אלה לא היו ולא נבראו”. משום שלא היה תיעוד לטענות הללו, עובדים שנכחו במקום זומנו להופיע בפני הוועדה ולאחר מכן זו פסקה: “לא נמצא שום אירוע מטריד, פוגעני או חריג”.
גם באשר לטענה לפיה הניף אצבע משולשת לעבר עובדת במהלך הופעה, נקבע לאחר הבירור: “התנועה ההדדית נבעה מ’התערבות’ קודמת בין גיא אטיאס לאחת העובדות אשר חגגה יום הולדת באותו מועד, לגבי השאלה האם היא תעלה לשיר עם הזמר רגב הוד. ההקשרים והאווירה המלווים את ההתרחשות לא נשאו קונוטציה פוגענית או מטרידה.
"התנועה נעשתה כחלק מאווירת השמחה והפתיחות שאפיינו את ההופעה וההשתלמות כולה. לא נשמעו במהלך ההופעה או לאחריה טענות או טרוניות בנוגע לאירוע. מעבר לכך, העובדת המעורבת ציינה כי היא עצמה שיתפה את הסרטון המאוזכר בהחלטה, בפלטפורמה ציבורית (פייסבוק) ולא ראתה בכך פסול. העובדת אף הביעה בפניי את מורת רוחה מהשימוש שנעשה בסרטון כאילו יש מקום לייחס לו תוכן פוגעני”.
יואב הלר (חגי מיכאלי)בהליך הבירור טען אטיאס כי “בחר לשמוח, לרקוד וליהנות באופן בלתי אמצעי כשותף וכשווה לציבור העובדים, ללא תלות בסיווג או תפקיד. התרשמתי כי זו אכן הייתה האווירה שליוותה את ההשתלמות מתחילתה ועד סיומה, מבלי שהתעוררו במהלכה פניות או תלונות המתייחסות להתנהלות בלתי הולמת או פגיעה כלשהי”.
בנוסף, צוין בדו״ח כי “הפנייה הוגשה ביום 25.2.2025, למעלה מחודשיים לאחר סיום ההשתלמות, באמצעות עובדת שנגדה מתנהל הליך בירור לפני פיטורין עוד מלפני ההשתלמות. על פי דבריו של אטיאס, נטען כי הגברת מצויה כאמור בהליכי הפסקת עבודה ובקונפליקט עם המכון, ולכן היה מקום שתעביר את הטיפול בנושאים אלה לגורם אחר, מטעמי ניגוד עניינים. בנוסף, לפי הסדר הכרונולוגי שתיאר אטיאס, אותו ניתן לבסס גם באופן רשמי, הפנייה הוגשה ימים ספורים לאחר אירוע של הטרדה מאיימת מצד יו”ר ועד העובדים כלפי מנהלת משאבי אנוש, שבעקבותיו הוצא נגד יו״ר הוועד צו הרחקה על ידי בית המשפט, וכל זאת על רקע מתיחות וסנקציות שמפעילה ההנהלה נגד יו”ר ועד העובדים בשל התנהלות החשודה כבלתי תקינה”.
ממכון וינגייט נמסר בתגובה: ״בירור הנציבות והמכון באשר לפניית השווא בעניינו של מנכ״ל המכון, גיא אטיאס, העלה כי לא היה שחר לכל טענה נגדו. הבדיקה שנערכה במהירות ובשקיפות העלתה כי המנכ״ל לא ביצע כל התנהלות בלתי הולמת. עוד עלה, כי עיתויה של הפניה לנציבות, חודשיים לאחר ההשתלמות, ובצל הליכים שמתנהלים מול גורמים מסוימים במכון, מעלים תהיות כבדות בנוגע לכשרותה והם טעונים בדיקה שאכן תתבצע״.