תחרות גראנד פרי דיסלדורף בג'ודו סיפקה אמש (שבת) פיקנטריה מעניינת, כאשר ירדן ג'רבי, הישראלית הבכירה, הפסידה לאליס שלזינגר, המייצגת את בריטניה. חודשים ספורים לאולימפיאדה בריו, היריבות בין ג'רבי לשלזינגר חודשה, כאשר האחרונה גברה על חברתה לשעבר לנבחרת באיפון חצי דקה לסיום. היום (ראשון) נחתה שלזינגר בישראל מלווה בבן זוגה ומאמנה האישי, פאבל מוסין, וכמובן במדליית הכסף שאותה בחרה להשאיר בתיק.
בגמר פגשה שלזינגר את טינה טרסטניאק, אלופת העולם והמדורגת ראשונה, ולא הייתה יכולה לה. הסלובנית, שהוליכה בעונשים, הצליחה להשיג ריתוק לקראת סוף הקרב והשיגה את האיפון בדרך לזהב. שלזינגר על התחרות: "היה טוב מאוד מבחינתי, זו לא הייתה תחרות מטרה, זאת הייתה לפני שבועיים בפריז ועבדנו ממש קשה לקראתה. אבל לצערי חליתי בשפעת קשה שבוע לפני התחרות לכן נאלצתי לבטל. התחרות הייתה קצת מלחיצה עבורי כי שנה שעברה הגעתי לגמר וזכיתי בזהב. השנה הגעתי עם ציפיות כי רציתי להגיע להישג בתחרות הזאת ומקרב לקרב הרגשתי שהולך טוב".
הג'ודאית (עד 63 ק"ג) שמייצגת את בריטניה וניצחה גם בקרב הקודם בין השתיים, הובילה ביוקו. ואז, 28 שניות לסיום, ריתקה את ג'רבי ופתחה לבריח וזו נכנעה ובנוסף ספגה פציעה בצלעות.
על הקרב מול ג'רבי: "לא הגעתי עם אסטרטגיה מיוחדת ואני לא חושבת שהקרב הסתיים די בקלות. מי שמבין ג'ודו יודע כמה קרב זה דבר דינמי ומשתנה. הרבה דברים יכולים לקרות בשנייה אחת, כל מצב יכל להתהפך. אני שמחה שהצלחתי לעשות דברים חדשים שעבדתי עליהם בתקופה האחרונה ואני מקווה שמפה זה רק יילך וישתפר. אנחנו לא מדברות, אבל ביום תחרות אני לא מדברת עם אף מתחרה מהמשקל שלי. אני אוהבת להשאיר את העניין החברתי לאחרי התחרות וביום של התחרות להתמקד במטרה, שהיא לעלות על המזרון ולעשות את המקסימום".
מדלייה בריו היא המטרה הברורה, כאשר שלזינגר משתפת בהרגשה לחזור עם מדליה, רק לא למדינה שבה גדלה ומשמשת לה כבית, אלא לבריטניה: "מדליה בריו זו המטרה. בריטניה, ישראל, התחושות האלו תמיד ילוו אותי. אין מה לעשות, גדלתי פה בארץ וייצגתי את מדינת ישראל במשך שנים אז זה משהו שהוא לא פשוט, אבל מתמודדים איתו. אני חושבת שלאט לאט אני מצליחה למצוא את האיזון בין השניים ולקבל את זה".
|
אליס שלזינגר (נעם מורנו) |
|
|
כזכור, שלזינגר נקלעה לסכסוך מתוקשר מול איגוד הג'ודו הישראלי לאחר מחלוקת שפרצה בין הצדדים לגבי זהות מאמנה. לאחר מאבק ממושך שנגרר לבוררות, פסק הבורר כי על איגוד הג'ודו הישראלי להעניק לה שחרור כדי שתוכל להתחרות עבור מדינה אחרת. "כל מה שהיה לי להגיד אמרתי אז. לעולם לא חשבתי שהיכולות שלי לא מספיק טובות בשביל להצליח, וזה מה שניסיתי להוכיח לאורך כל הדרך, שאני עדיין שם בטופ העולמי ועדיין יכולה לזכות במדליות", הוסיפה הג׳ודוקא.
ולכל אלו שאמרו לך שלא תוכלי להתחרות במשקל שלך?
"הרצון שלי הוא לא להוכיח לאף אחד, אלא רק לעצמי, ואני את הדרך שלי עשיתי ועברתי עם לא מעט קשיים בדרך. היום אני יכולה להגיד בפה מלא שזה חיזק אותי ועשה אותי אדם אחר לטוב ולרע. אני מרוצה שחזרתי לעשות ג'ודו. בשנתיים האלה הבנתי שזה הדבר שאני הכי רוצה לעשות בחיים כרגע, וברגע שאתה חוזר לעשות את מה שאתה אוהב, זה הופך להיות הרבה מעבר למה שזה היה לפני".
יש סיכוי לפגוש את ירדן בחצי הגמר בריו?
"הכל יכול להיות".
תשמחי?
"אני באמת משתדלת לעשות את ההפרדה. אני לא מייצגת יותר את מדינת ישראל, אני לא במקום הזה של התחרות עם ירדן, לכן מבחינתי ירדן היא כמו כל ספורטאית ממדינה אחרת".
|
אליס שלזינגר (נעם מורנו) |
|
|
וכשאת מגיעה לארץ, איך את מרגישה לאור כל מה שקרה?
"הבית שלי זה פה. החיים שלי הם בישראל, אני חיה פה, המשפחה שלי פה. אני מייצגת מדינה אחרת ויש לי מזל שאמא שלי בריטית, כי אם לא היה לי דרכון בריטי, לא הייתי ממשיכה בג'ודו. אז חוץ מזה שיש לי מזל גדול שככה זה קרה, החיים שלי הם פה וזה בסדר".
איך אורח החיים משפיע על חיי הנישואים?
"זה נורא קשה, במיוחד בתקופה הזאת שאנחנו טסים, חוזרים ואין הרבה זמן לעצמנו. אנחנו מגיעים לארבעה ימים ואז טסים עוד פעם. נורא קשה לנהל אורח חיים משפחתי נורמלי אבל כרגע זה חלק מההנאה ומהכיף שלנו, ואלה החיים שבחרנו".
ואחרי ריו, יהיה מקום לחשוב על הרחבת התא המשפחתי?
"כמובן. אחרי ריו אנחנו רוצים להתחיל להקים משפחה מצד אחד. מצד שני, אני חושבת שאני רוצה לחזור אחר כך לג׳ודו, לטוקיו, אחרי שאהיה אמא. היום זה יותר ויותר נפוץ לראות נשים חוזרות כאמהות, ויש לי הורים ומשפחה מספיק גדולה שיכולים לעזור ולתמוך".