מוקדם יותר היום (שלישי) התקיים יום גיבוש של המשלחת האולימפית במכון וינגייט, הוועד האולימפי איחד בין כל ספורטאי וספורטאיות המשלחת מכלל הענפים ויצר יום גיבוש מיוחד לקראת המשחקים האולימפיים הקרובים.
יו”ר הוועד האולימפי יעל ארד סיפרה על ההרגשה: “התחושה מאוד מרגשת ואלו ימים מאוד מתוחים עבורנו, כי יש המון הכנות. היום הזה זו הפעם הראשונה בעצם שהצוללת עולה מעל המים והספורטאים והספורטאיות בעצם הופכים להיות משלחת כי הם מתאמנים כל אחד בזירה שלו וזו הפעם הראשונה בעצם שהם מתאגדים לכדי משלחת. מפה בעצם מבחינתנו זו האות לישורות האחרונה לנקות את כל הרעשים ואנרגיות טובות ובאמת להתמקד כי להתחרות במשחקים האולימפיים, להגיע לקצה גבול היכולת וכל הלחץ הזה עבור החברה הצעירים זה לא פשוט והם צריכים להתמקד ולהיכנס לזון”.
ארד המשיכה: “יש כמה שכבות והשכבה הראשונה היא שכל ספורטאי וספורטאית זה מפעל החיים שלהם והשמחה שלהם ושל המאמנים והם באים כדי להגשים את החלום שלהם. השכבה השנייה זה שהם חלק ממשלחת זה נותן להם עוצמה כי לא כל הלחץ עליי, אני אולי בענף שלי הכי טוב אבל יש פה עוד חמישה שישה ענפים עם מועמדות למדליות אז לא כל הלחץ עליי וגם הביחד הזה הוא של אנשים עם מכנה משותף מאוד אחיד, כי כשאתה הולך למכולת אולי לא כולם יודעים מה אתה עובר, כשאתה בא לפה כל אחד במבט בעיניים יודע מה עוברים”.
יו”ר הוועד האולימפי נגעה גם בתחושת הגאווה של המשלחת ובמטרות: “זה נותן עוצמה, יש פה את הגאווה הלאומית זה שאני לא בא רק להגשים את החלום שלי, אני בא להניף את דגל ישראל עבור המדינה שלי, עבור החטופים ועבור כל מה שעברנו וזה נותן עוצמות מאוד גדולות. אני חושבת שבתקופה הזו אנחנו גוף ההסברה החזק ביותר של מדינת ישראל, יש פה 85 ספורטאים וספורטאיות שיניפו את דגל ישראל בחמישים ושמונה אירועים שונים ויניפו את דגל ישראל.
“כמובן שאנחנו רוצים להשיג בין 4-5 מדליות ולהגיע ל-15-18 גמרים, יש להם על הכתפיים הרבה מאוד וזה כבר מנטלי, מגיעים 11,000 ספורטאים ויש אלך מדליות בסוך מי שיהיה הכי מרוכז ויזיז את השטויות הצידה יעמוד על הפודיום”.
מאמן הנבחרת הצעירה גיא לוזון התייחס גם הוא, לאחר כמעט חמישה עשורים בהם לא הייתה נבחרת כדורגל ישראלית במשחקים האולימפיים: “להיות מי שמוביל את הנבחרת באולימפיאדה זה מרגש מאוד ואנחנו מחכים לשריקת הפתיחה. אני תמיד חושב שאפשר להביא הצלחה אבל לפני חלומות ופנטזיות צריך קודם כל להביא נקודה ראשונה ולאחר מכן ניצחון ראשון ואז רבע גמר וכן הלאה, אז יש חלומות גדולים אבל סטפ ביי סטפ. אפשר לחלום מה שרוצים ואין בעיה לחלום אבל נצטרך להיות בשיאנו, להתעלות כדי להביא נקודות ולהגיע לרבע הגמר”.
כמו כל חברי המשלחת, גם לוזון מרגיש את גודל האחריות של ייצוג המדינה בתקופה המורכבת שהמדינה חווה: “מרגש מאוד להיות במשלחת, זה פעם בחיים ואנחנו נהנים כרגע מהחוויה ומהרגע ובאותה נשימה מפוקסים. תמיד מרגש לייצג את המדינה ולייצג את המדינה במשחקים האולימפיים זה על אחת כמה וכמה, ברור שבתקופה הזו עם כל הצרות במדינה, החטופים, פצועים והרוגים גודל האחריות והרצון לשמח טיפה טיפה את העם גדול מאוד וזה מה שאני מקווה שנעשה”.
שון גולדברג שחקנה של מכבי חיפה ומי שנבחר להצטרף לנבחרת הצעירה כאחד משלושת חריגי הגיל שיתף: “הם (הנבחרת הצעירה) עשו הישג מדהים זה משהו שלא היה הרבה שנים ומבחינתי זה כבוד גדול להיות חלק מהנבחרת הזאת ואנחנו נעשה הכל כדי להוכיח על המגרש מה אנחנו שווים. ברור שיש עניין של ניסיון ולא סתם יש אופציה של שלושה חריגי גיל אבל יש פה שחקנים נהדרים שאני משחק איתם בליגה וכמובן גם הליגיונרים, עכשיו נתחיל להתאמן כדי להגיע כמה שיותר מלוכדים ולתת בראש”.
גולדברג המשיך: “זה מאוד מרגש, בתור ילד שעסק בג’ודו לשמוע את המילה אולימפיאדה זה משהו שעושה צמרמורת ולהגיע לזה דרך הכדורגל זה מאוד מיוחד מבחינתי, כמו שגיא אמר אנחנו צריכים להגיע רגועים ומכונים ואנחנו ניצן בראש בעזרת השם, אני בטח שאם נעשה את העבודה ונעבוד טוב אנחנו יכולים להגיע הכי רחוק שאפשר”.