יום שלישי, 19.11.2024 שעה 22:24

שארגאר קאפ: האולימפיאדה של מרוצי הסוסים

תחרות הרוכבים הבינלאומית השנתית התקיימה בסוף השבוע באנגליה. הג'וקי האלוף, סילבסטרה דה סוזה, הוביל את רוכבי העולם לזכייה בפעם השישית בגביע

|
קבוצת שאר העולם מניפה את הגביע (טוויטר)
קבוצת שאר העולם מניפה את הגביע (טוויטר)

בסוף האחרון התקיימה תחרות השאראגר קאפ המסורתית באסקוט שבאנגליה. כבר 16 שנים, באווירה אולימפית, מתקיים מדי חודש אוגוסט האירוע שנחשב לאחד הנחשבים והבולטים בעונה. האירוע נערך לראשונה בשנת 1999 בהיפדרום של גודווד, אך שנה לאחר מכן הוזז לאסקוט המלכותי, המקום שבו נערכות התחרויות עד היום.

התחרות הנקראת על שמו של שארגאר, הסוס שזכה בשנת 1981 בדרבי, מתקיימת במשך שישה מרוצים שטוחים בלבד ומציגה קרב בין ארבע קבוצות רוכבים עיקריות: הרוכבים האירים, הרוכבים המקומיים (בעיקר באנגליה), הנקראים אירופה, רוכבי הנשים המצטיינות של הענף ורוכבי שאר העולם (הרוכבים האלופים שאינם מהאי הבריטי).

ששת המרוצים מחולק לרמות שונות המושפעות מגילאי הסוסים, תוואי השטח ומרחק המקצה עצמו. לדוגמא, בתחרות ניתן למצוא מרוץ עבור סוסים בני שנתיים ומעלה, מרוץ אתגרי למרחק של כמעט שני קילומטרים, מרוץ של מייל אחד ומרוץ המכונה ספרינט קצר עבור סוסים סייחים. לכל צוות מהקבוצות יש שניים או שלושה ג'וקים במקצה, ובכל מקרה, אחרי ששת המרוצים לכל קבוצה מספר רוכבים שווה.

סילבסטרה דה סוזה מניף את גביע שאראגר (רויטרס)
סילבסטרה דה סוזה מניף את גביע שאראגר (רויטרס)
 

צוות הרוכבים אשר ישיג את מירב הנקודות, המוענקות מניצחון במרוץ ועד המקום החמישי, יניף בסוף האירוע את גביע שארגאר המעניק פרסים כספיים המעורכים בכ-30 אלף פאונד בממוצע על כל מרוץ. בנוסף לפרס הכספי, יוענק תמריץ של כמעט חמש אלף פאונד לג'וקי אשר השיג את מספר הנקודות הרב ביותר.

מה שהופך את התחרות ליוקרתית ולמסקרנת במיוחד זו העובדה שנשים מתחרות אל מול גברים, באחד מענפי הספורט שנחשבים לשוויוניים ביותר בעולם. בשנה שעברה קבוצת הנשים הציגה טורניר מושלם בזכות הופעה מצוינת של הג'וקית הבולטת, סמי ג'ו בל, שהצליחה להעניק לחבורת הנשים ניצחון ראשון אי פעם מאז שהתקיימה התחרות לראשונה בשנת 1999. קפטנית הקבוצה, אמה וילסון הקנדית, הניפה בשנה שעברה את הגביע בגאווה גדולה.

באירוע של השנה, הרוכבים האירים רצו להחזיר לעצמם את הכס אחרי חמש שנים עקרות, חבורת האירופאים (האנגלים) רצו להוכיח שהתקלה בשנה שעברה עם זכייתן של הנשים הייתה חד פעמית בלבד ולהבטיח גביע שלישי בארבע השנים. בגזרת הבנות הסיפור הפך אף למעניין יותר, בעיקר בשל שיתופה של אחת מרוכבות הסוסים הגדולות בכל הזמנים, היילי טרנר, שחזרה בקאמבק מרשים לקראת השארגאר במטרה אחת, לשים את קבוצתה שוב על המפה.

מי שלקח השנה את הקופה היה דווקא הג'וקי הצרפתי, תיירי גארנט, שרשם ניצחון על אדמת אנגליה לראשונה אחרי 21 שנות בצורת, ניצח עבור נבחרת שאר העולם בשני מקצים והעניק את התואר לקבוצה בפעם השישית בתולדותיה. הצרפתי סיכם: "אני שמח לחזור ולנצח באסקוט אחד ההיפודרומים הכי יפים שרכבתי עליהם". הקפטן הברזילאי, אלוף אנגליה אשתקד, סילבסטרה דה סוזה הניף את הגביע עבור שאר העולם.

תיירי גארנט הג´וקי המצטיין (רויטרס)
תיירי גארנט הג´וקי המצטיין (רויטרס)
 

הפיכתו של סוזה לקפטן הנבחרת, מוכיחה שהוא הפך בשנתיים האחרונות לאחת הדמויות היותר מוכרות בעולם הסוסים. הברזילאי, שלא מאופיין כרוכב שמדבר מול המצלמות, ניצב גאה מול התקשרות ופרגן לנבחרתו: "נהדר לנצח, זה היה מאמץ קבוצתי גדול, היו לנו פשוט רוכבים פנטסטיים". בנוסף לצרפתי שהצטיין, נבחרת שאר העולם הורכבה גם מרוכבים מדרום אפריקה, שאחד מהם, גאווין לרנה, הצטיין אף הוא והותיר לבטח רושם רב על הבריטים.

אירוע השארגאר נחשב להרבה יותר מעוד מרוץ סוסים עבור האנגלים, שמנסים להוכיח לעולם שגם הם מסוגלים לארגן תחרויות בינלאומית גדולות. מרוצי הסוסים הוצעו רבות כענף ספורט אולימפי אבל הבריטים לא הסכימו, והעדיפו להשאיר את הספורט האצילי עם המסורת העתיקה קרוב לליבם. לא פחות מ-40 אלף צופים פקדו אמש את אסקוט, ואנו רק תחילתו של חודש עוצמתי שיסתיים עם פסטיבל יורק אייבור, הנמנה כאחד מאירועי המרוצים השטוחים הגדולים של השנה.

בואו להרוויח ממרוצי סוסים

אסור לפספס
נגןיונתן כהן כובש שער גדול באימון של מלבורן
יונתן כהן כובש שער גדול באימון של מלבורן
נגןכל הכיבושים של ואן ניסטלרוי בלה ליגה
כל הכיבושים של ואן ניסטלרוי בלה ליגה
נגןאדידס בפרסומת חדשה לחולצה "שכולם אוהבים"
אדידס בפרסומת חדשה לחולצה "שכולם אוהבים"
נגןילד של אבא: מרטנס מלמד את הילד לחגוג
ילד של אבא: מרטנס מלמד את הילד לחגוג גול
/* LAST / NEXT ROUNDs */