איגוד השייט קיים היום (רביעי) מסיבת עיתונאים לקראת פתיחת אליפות העולם בשייט מפרשיות 470 מעורב שתתקיים בקיבוץ שדות ים החל מיום שני הקרוב. אירוע הפתיחה נערך בבית המלון הרודס בתל אביב, בהשתתפות ראשי הענף הישראלי שיארחו את התחרות היוקרתית פחות משנתיים לפני אולימפיאדת פאריס 2024.
יו”ר איגוד השייט, שי בובר, ציין: “בעוד ארבעה ימים יתקיים טקס הפתיחה של התחרות. אירוח אליפות עולם עבורנו זו התרגשות גדולה, שמנו מטרה להביא אירוע בינלאומי אחד לפחות לישראל בשייט. הכל ערוך ומוכן לקראת התחרות עם הטופ העולמי. זה דגם שסימנו אותו ככזה שאפשר ללכת בו עד הסוף, כך שמבחינת המטרות שלנו - נקווה ששני הצוותים הבכירים ייכנסו לשיוט המדליות ואולי גם יצליחו לאיים על הפודיום”.
שנתיים לפני אולימפיאדת טוקיו, בובר סיפר על המצב בשייט הישראלי: “יש עשרה דגמים אולימפיים עם שוויון מגדרי מוחלט ובישראל אנחנו בקמפיין מלא בשבעה דגמים, אולי אפילו עם 49er שיהיה הדגם השמיני שיהיה ל-2028. גם בגלישת רוח, ב-470 ובקייט פויל אנחנו מתקדמים. לצערי קצת נדבק לנו המקום הרביעי בתחרויות הגדולות, אבל יש צד חיובי ויש שיפור. ידענו שזו לא תהיה שנה קלה לזכייה במדליות. מבין כל שבעת הדגמים האלה, מדליה אולימפית אחת לפחות בפאריס זו המטרה שלנו”.
מנכ”לית האיגוד סמדר פינטוב הוסיפה: “קיבלנו תמיכה יפה שלא קיבלנו בעבר עבור תחרות בינלאומית, כך שאנחנו רוצים לומר תודה למשרד התרבות והספורט ולוועד האולימפי על כך. נדרשת השקעה לא מבוטלת מבחינה לוגיסטית, משדרוג המזח, לעגינה בטוחה ועד העמדת סירות להשכרה. עשינו הכל כדי לשדרג את המתקנים ולתת לספורטאים שלנו את התנאים הטובים ביותר. אנחנו מנסים להביא לארץ גם את אירוח אליפות אירופה או אליפות העולם בגלשני רוח IQ פויל”.
מאמן נבחרת ישראל ב-470, גידי קליגר, אמר: “המטרה העיקרית של הצוותים הישראלים היא מדליה באולימפיאדת פאריס הקרובה - ואליפות העולם היא עוד תחנה חשובה בדרך. בתחרות הזאת נדע איפה אנחנו עומדים ביחס לעולם, כמובן תחת הלחץ שיוצרת התחרות הביתית. התחלנו את הקמפיין האולימפי יחסית מאוחר בגלל פציעות, יש עוד הרבה עבודה כדי להגיע לרמות הגבוהות ונעשה זאת צעד אחר צעד. כרגע אנחנו עדיין לא מסוגלים לאיים באמת על מדליות ברמה העולמית, אבל נעשה הכל כדי שזה יקרה בעוד כשנתיים. בנוסף, התחרות תיתן אפשרות לצוותים ישראלים צעירים להתחרות עם הטובים ביותר ולצבור ניסיון, בדרך לאולימפיאדת לוס אנג’לס 2028”.
אלדד אמיר, ממנהלי התחרות, סיפר: “ננגיש את כל הים לציבור הרחב בתחרות הזאת. זה יהיה מבצע אדיר וכולנו מתרגשים מהאירוע הזה. בנוסף, אני רוצה לומר שאנחנו משתתפים בצער משפחתו של משה גל שנפטר אתמול, גדלנו עליו ואנחנו מוסרים את תנחומינו”.
גיל כהן ונועם חומרי יתחרו ביחד, לאחר שכהן נפצעה בכתף ועברה ניתוח מורכב כך שחזרה רק לפני כשלושה חודשים למים. “חזרנו להתאמן ביולי, בהדרגה, כך שההכנה שלנו לא הייתה אופטימלית לאליפות העולם. באליפות ישראל שהתקיימה השבוע הרגשנו את זה שקשה לנו בתנאים מסוימים אבל המטרה שלנו היא לנסות בכל זאת להיכנס לשיוט המדליות”, אמרה גיל כהן.
חומרי הוסיף: “חיכיתי וישבתי בצד על החוף בשביל שגיל תחזור, כדי שנוכל להצליח ביחד, ומבחינתי זו הייתה ההחלטה הנכונה. אני מקווה שעם הזמן הדברים יתחברו לנו מחדש. אין ספק שאליפות העולם הקרובה היא אירוע משמעותי עבורנו ונקווה לעשות את המיטב”.
ניתאי חסון ונועה לסרי ישתתפו כצוות באליפות העולם, אחרי שסיימו את אליפות אירופה במקום השישי. חסון הדגיש: אליפות העולם הגיעה הביתה. אני מפליג בשדות ים מגיל שמונה וזה בית שני, מכל הבחינות. אני ונועה באים מאוד מוכנים, במיוחד טכנית מכל תנאי הים. יש לנו את הקלפים המנצחים שלנו והרבה חוזקות. זה מאוד מרגש להגיע לכאן ולראות את כל הסירות בים”.
נועה לסרי שיתפה על הקאמבק שלה למים: “החלטתי לפני כשנה וחצי להפסיק לשוט. לא בגלל שלא אהבתי את הים, פשוט החלטתי שאני צריכה הפסקה. בחודש מרץ ניתאי התקשר אליי והציע להתחרות בפלמה לאחר שסער תמיר נפצעה בכתף, והמטרה הייתה פשוט לבוא ולהחליף אותה לתחרות אחת. אחרי שהבינו שלא תוכל לשוט במשך הרבה זמן, הגענו למסקנה שנתחיל את הדרך ביחד לכמה וכמה תחרויות, כך שבאותו הרגע החלטתי להפסיק ללמוד באוניברסיטה ולחזור לים. לשנתיים הקרובות אני אהיה כל כולי בשייט. שמחה על ההחלטה הזאת ואני מקווה שנצליח להגיע רחוק”.