גיא קופיצ'ינסקי
|

שחקני הפועל עפולה (לילך וויס-רוזנברג)
נושא האיחוד בין הפועל עפולה לעירוני אילת, שיעניק לאילת את מקומה של עפולה בליגת העל, וישאיר את אליצור נתניה בליגה הלאומית - עדיין לא נפתר, וכרגע נראה שהנושא עוד יימשך זמן רב. בנוסף, נמצא גם עניין האיחוד בליגת העל לנשים בין א.ס רמת השרון למכבי עירוני כרמיאל, ושם תלויה בתוצאת ההחלטה הפועל כפר סבא, שעדיין לא יודעת היכן תשחק. בית הדין של איגוד הכדורסל למעשה הציב דד ליין, וביקש מכל הקבוצות הנוגעות בעניין בליגות העל והלאומית לגברים ולנשים להגיש את עמדותיהן עד 28.7.
באליצור נתניה זועמים על ההתנהלות זמן רב וגם הפעם אמרו במועדון: “זאת גרירת רגליים מטורפת. שערורייה. אנחנו לא יכולים לבנות את הקבוצה כי אנחנו לא יודעים באיזו ליגה נשחק וכמה זרים צריך להחתים (כזכור, בליגה הלאומית יש מגבלה לשני זרים בלבד). כבר ברחו לנו שחקנים זרים וישראלים. יהל מלמד ושחר דורון, למשל, היו חתומים אצלנו, אם היו יודעים בוודאות שנשחק בליגת העל. כמה עוד ימשכו אותנו?”.
כזכור בליגת העל לגברים הפועל גלבוע/גליל מתאחדת עם הפועל עפולה בהחלטת העירייה והתפנה מקום בליגת העל. במנהלת הליגה פנו לאליצור נתניה, שירדה מהמקום ה-13, ואמרו לה להתכונן לשחק בליגת העל. אלא שבעמותת הפועל עפולה, בראשות יוסי מלכה, רוצים להעביר את מקומם בליגת העל להפועל עירוני אילת, דרך איחוד בין הקבוצות וכך העלילה הסתבכה.
שחקני אליצור נתניה (רועי כפיר)בנשים קורה דבר דומה, כאשר א.ס רמת השרון התפרקה ואלי רבי, בעלי הקבוצה, רוצה למכור את הקבוצה ולהתאחד עם מכבי עירוני כרמיאל, שם העירייה תומכת באיחוד. אם האיחוד יאושר, תשחק כרמיאל בליגה הראשונה, ואם לא, הפועל כפר סבא תישאר בליגה הבכירה ולא תרד.
נזכיר שבתקנון איגוד הכדורסל סעיף האוסר על איחוד בין שתי רשויות במרחק העולה על 40 ק”מ ביניהן (דבר שכמובן נכון בשני מקרי האיחוד הנ”ל), אך חברי איגוד הכדורסל יכולים לאשר איחוד כזה, גם בניגוד לתקנון, באמצעות הצבעה. נכון לעכשיו להצבעה כזאת, שהייתה מתוכננת ל-15.7 ונדחתה, עדיין לא נקבע מועד חדש ובנתניה מקווים שהנושא יפול וכלל לא יעלה להצבעה.